Početna » Kuda? » Na koncert »

Julio Iglesias

 
Julio Iglesias
ARHIVA
Na koncert | dodato 01.06.2008.
Detalji

Mesto održavanja: Beogradska arena, Beograd
Vreme održavanja: 9 jun 2008. god.
Ulaznice po cenama od: 2500, 3000, 3500, 4000 i 5000 dinara (Tel.: +381 11 220 20 50)

 
 

Kao romantični, uglađeni šansonjer dopro je do ljudi u mnogim zemljama i na raznim jezicima. Iglesijas je najpre želeo da postane advokat.

Dok je studirao igrao je na mestu golmana u Real Madridu, ali se njegova sportska karijera prekinula nakon automobilske nesreće sredinom šezdesetih.
Hulio Iglesijas, najpopularniji latino pevač svih vremena sa prodatih preko 100 miliona albuma širom sveta, 09. juna nastupiće u Beogradskoj areni!

Dok je studirao igrao je na mestu golmana u Real Madridu, ali se njegova sportska karijera prekinula nakon automobilske nesreće sredinom šezdesetih. Dok se oporavljao, počeo je da svira gitaru i piše pesme, ali je pre otpočinjanja muzičke karijere završio studije prava na Univerzitetu u Kembridžu. Godine 1968. nastupio je na španskom muzičkom festivalu u Benidormu sa svojom kompozicijom ’La Vida Sigue Igual’ i osvojio prvo mesto, što je dovelo do sklapanja ugovora sa nezavisnom izdavačkom kućom Discos Columbia.

Tokom sedamdesetih nastupao je po Evropi i Južnoj Americi, i sticao brojne obožavaoce hitovima poput ’Manuele’ (1975.). Krajem te decenije već je bio izuzetno popularan, toliko da je CBS International želeo da mu ponudi ugovor. Saradnja se i ostvarila 1978. Iglesijas je počeo da snima ne samo na španskom jeziku, već i na italijanskom i francuskom. Pocetkom osamdesetih krenuo je na američko i britansko tržište snimajući na engleskom. Uspeh je došao kad je 1981. ’Begin the Beguine’ postao hit, a usledila je kompilacija ’Hulio’koja je imala ogroman uspeh u Engleskoj i Americi.

Međutim, najveća prekretnica za njega bio je album dueta ’1100 Bel Air Place’ (1984.), na kojima se nalazi i hit duet sa Vilijem Nelsonom ’To All the Girls I’ve Loved Before’, kao i ’All of You’sa Dajanom Ros. Album je prodat u preko tri miliona kopija u Americi, i rangirao se na pretom mestu top liste.

Iglesijasova popularnost nastavila je da raste osamdesetih godina, iako je imao samo jedan iskorak u duete, hit ’My Love’ sa Stivijem Vonderom 1988. Krajem osamdesetih prestao je da se udvara engleskom pop tržištu i koncentrisao se na snimanje ploča na španskom, ali i mnogim drugim jezicima. Popularnost mu nije nimalo opala i još uvek je u stanju da proda milione albuma i održi rasprodate koncerte širom sveta. (Beogradska arena) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izložba: Iza vrata - Behind doors

Slike iz serije "Iza vrata" inspirisane su mojim boravkom u Tunisu, gde sam učestvovala na Internacionalnom Festivalu u Maha...

Mjuzikl Mamma Mia u Beogradu

Obaveštavamo Vas da je došlo do izmena u datumima izvođenja mjuzikla MAMA MIA! u Beogradskoj areni. Mjuzikl MAMA MIA! izvo...

Ulaznice za Il Divo po novim cenama

U prodaji su ulaznice za koncert grupe IL DIVO po novim cenama, sniženim 10% u odnosu na originalnu cenu....