Početna » Kuda? » Na koncert »

Balkan In Spirit & Soul

 
Balkan In Spirit & Soul
ARHIVA
Na koncert | dodato 04.08.2009.
Detalji

Mesto održavanja: Guarnerius, Džordža Vašingtona 12, Beograd

Vreme održavanja: 7. septembar 2009. u 20h

 
 

Putovanje muzičkom riznicom Balkana - klasične teme i narodne pesme...

Rajićeva sa jednakim uspehom izvodi kako tihe i osećajne, tako i življe melodije sa vokalom koji očarava publiku (Simon Rosenbaum, predsednik Danske asocijacije solo umetnika)
Radmila Rajić Njue (sopran), je školovala glas na sarajevskoj Muzičkoj akademiji, Akademiji u Alborgu i na Kraljevskoj danskoj muzičkoj akademiji u Kopenhagenu.
Među brojnim nagradama koje je osvojila, je i drugo mesto na međunarodnom takmičenju u Veroni, prvo mesto na takmičenju u Bosni i prvo mesto na takmičenju solista u Alborgu.
Radmila je nastupala sa Simfonijskim orkestrom iz Alborga, u sarajevskom Narodnom pozorištu, kao i sa Danish Saxophone Quartet-om. Ostvarila je glavnu ulogu u kamernoj operi Pergolezija "Služavka gospodarica" na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu, a nastupala i sa Filharmonijom iz Sarajeva na koncertu održanom u Sarajevskom pozorištu. Za glavnu ulogu u muzičkoj drami "Paradis fuglen", izvedenoj na sceni teatra Jomfru Ane (Alborg), Rajićeva je dobila izuzetne kritike.
Nastupala je u Danskoj, kao i na Farskim ostrvima.
Radmila svoj prvi solistički album objavljuje ove godine.
www.radmilarajic.dk

ADAM ØRVAD (klasična harmonika), je diplomac Kraljevske danske muzičke akademije u Kopenhagenu, gde je 2005. godine i ostvario svoj solistički debi, koji je od strane kritike propraćen najvišim ocenama.
Od tada gradi internacionalnu karijeru kao solista i kao kamerni muzičar, a nastupao je na brojim međunarodnim festivalima sa vodećim danskim i evropskim ansamblima. Izdvajamo saradnju sa Orchestre Philharmonique de Nice, Ensemble Modern i musikFabrik.
Na Adamovom repertoaru se nalaze kompozicije različitih žanrova, od umetničke muzike (klasične i savremene), do etno i rok kompozicija.
Adamovo interesovanje za muziku Balkana potiče od najranijeg detinjstva, a narodne pesme sa ovog podneblja izvodi sa velikim umećem.
www.adamorvad.com

REČ KRITIKE
“Pesme sa različitih delova Balkana nose različite karakteristike, koje Radmila svojom interpretacijom sjajno donosi. Rajićeva sa jednakim uspehom izvodi kako tihe i osećajne, tako i življe melodije sa vokalom koji očarava publiku. Saradnja sa harmonikašem Adamom Orvadom je izuzetna, a tokom solo deonica Orvad ima mogućnost da iskaže virtuoznost i temperament, koji su neophodni da bi se ovakav program izveo na pravi način.”
Simon Rosenbaum, predsednik Danske asocijacije solo umetnika

“Radmila Rajić Njue peva izuzetno lepo i izražajno, a saradnja sa Adamom Orvadom je odlična. Pratnja na harmonici daje poetsku i prefinjenu notu, a instrument “blista” tokom solo deonica...”
Knud Cornelius, muzički kritičar

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Vanesa Mej

Nekada poznata kao “čudo od deteta” a sada atraktivna violinistkinja koja zrači svojom pojavom i izvođenjem jedinstven...

Žan Mišel Žar

Muzički revolucionar, Žan Mišel Žar, u sklopu svoje svetske turneje "World Tour 2011" nastupiće u Beogradskoj areni, 10....

Koncert Mileta Kitića

Mile Kitić, jedna od najvećih zvezda savremene folk muzike, održaće veliki koncert u Beogradskoj areni 7. maja. Čovek ko...