Početna » Kuda? » Na koncert »

Koncert belgijske grupe Vetex

 
Koncert belgijske grupe Vetex
ARHIVA
Na koncert | dodato 17.06.2009.
Detalji

Mesto održavanja: brod Leonardo, Ušće, Beograd
Vreme održavanja: 18. jun 2009. god. u 20h

 
 

Ovogodišnji festival u prvi plan ističe kreativnost i inovacije mladih, koji na osnovama bogate kulturne baštine Subotice, Vojvodine i Srbije stvaraju novi kulturni identitet okruženja iz kojeg potiču.

Za projekat "Balkan Banquet", muzičari Vetex-a su nekoliko puta putovali na Balkan da rade sa umetnicima u Srbiji i BIH, najčešće sa Ivicom Vuceljom kao koordinatorom muzičkih radionica.
Ispruženih ruku dočekujemo prijatelje koji nam donose nova muzička iskustva sa različitih meridijana, i ujedno, putem čitavog spleta kulturnih događaja, prezentujemo vrednosti multikulturnog ambijenta u kojem odrastamo, živimo i stvaramo.

Balkan Banquets je međunarodna kulturna platforma, u koji su uključeni operateri iz 4 zemlje: Via Lactea (Belgija), Flonflons (Francuska), World Music centar (BIH) i Etnofest (Srbija). Projekat je zasnovan na razmeni umetnika, umetničkih dela i kreativnih ideja, a sa glavnim ciljem razvoja kreativnosti i međukulturnog dijaloga.

Muzika Balkana je danas "in". Ipak, prezentacija "Balkan Banquet" projekta ide mnogo dalje. Na primer, International Orchestra Vetex je upravo protiv stvorenih klišea i postojećih stega kojekulturološki razdvajaju/spajaju Balkan i Belgiju ... imamo prilike da uživamo ipak i u karnevalskoj muzici i atmosferi, mirisima, ukusima i bojama sveta!

Za projekat "Balkan Banquet", muzičari Vetex-a su nekoliko puta putovali na Balkan da rade sa umetnicima u Srbiji i BIH, najčešće sa Ivicom Vuceljom kao koordinatorom muzičkih radionica. Predstojeći koncerti su najvažniji deo dvogodišnjeg procesa, kada se muzika Balkana zaista vraća kući. Obnovljena, osvežena, absolutno divna u načinu komunikacije sa publikom.

Ovo je energija za koju tražimo podršku. Ovo je najesencijalniji primer razvoja međukulturnog dijaloga u muzici koja nas okružuje, a koja će verujemo biti prezentovana u Srbiji ove godine. ovo je i trenutak kada kreativnost i inovacije mladih ljudi izbijaju na površinu. Osetimo to unapred, i upravo zato i potenciramo to kao ideju vodilju ovogodišnjeg festivala. Pridružite nam se da uživamo zajedno.

Grupu Vetex čine:
Jax - Jacob WILLEM (altsax), Ruben DEPREZ (trombone), Jean-Baptiste LISON (accordeon), Benben - Benoit BLANC (trombone), Mamath - Matthieu LEVECQUE (trumpet), Tomas BULCAEN (trombone), Thomas MORZEWSKI (trumpet), Michiel DEBLAUWE (clarinet), Bolle - Annelies REMAUT (percussion), Tobe WOUTERS (tuba), Loes COOLEN (trumpet), Jan CUVELIER (trumpet), Ine DEBLAUWE (clarinet), Fred DEGAND (percussion), Trui DEWAELE (crew), Piet DECOSTER (crew), Greet VYVEY (PA-technician), Arnout VERCRUYSSE (driver).

Multikulturni projekat koji egzistira u Zapadnoj Flandriji i okuplja umetnike iz drugih bliskih regiona poput Valonije i Severne Francuske. Sjajan kolaž koji pri tom i fenomenalno funkcioniše. 16 muzičara. Strast i neverovatna energija!Pogledaj i:

vetex

,

usce

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Čola ogradio Ušće

Ovo su mesta za koja kupujete karte....

Metallica na ušću

Oni su METALLICA, najveći i najuticajnijii bend već trideset godina i sviraće na UŠĆU, 8. maja 2012.!...

Čarda Stara Koliba

Ovo je prvenstveno riblji restoran i kao što se naslonio na reku, tako je i rečna riba njegov glavni adut. Zbog toga je „...