Početna » Kuda? » Na koncert »

Svečani Koncert "Karneval Misisipi"

 
Svečani Koncert
ARHIVA
Na koncert | dodato 11.05.2009.
Detalji

Mesto dešavanja: Zadužbina Ilije M. Kolarca
Vreme dešavanja: 24.05.2009.
Slobodan ulaz za novinare - uz legitimaciju.

 
 
SEKRETARIJAT ZA KULTURU GRADA i BELGRADE DIXIELAND ORCHESTRA Vas pozivaju na Tradicionalni Svečani Koncert koji će se održati u našoj najprestižnijoj koncertnoj dvorani, Zadužbini Ilije M. Kolarca, u nedelju 24. maja u 20h. Karte se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 500 dinara, za sva sedista.

Orkestar je svojoj vernoj publici pripremio novi muzičko-plesni spektakl prepun iznenađenja, novih-starih kompozicija i koreografija uz gostovanje brojnih eminentnih jazz umetnika naše Prestonice.

Naziv koncerta je “Karneval Misisipi”, a Orkestru će se na sceni pridružiti atraktivni plesni sastav "The Dixie Dance Show", i naš jedini gospel hor "The Belgrade Advent Choir", kao i nekoliko gostiju iznenađenja.

Ansambl od čak četrdeset izvođača garantuje zaista vrhunsku zabavu i provod uz muziku staru punih 100 godina, koja, kao što je poznato, ni danas ništa ne gubi na svom kvalitetu, kulturološkom značaju i atraktivnosti.

Kako teku pripreme za Karneval Misisipi, Vlada Racković je izjavio:“Naš svečani parobrod je u fazi završnog glancanja i šminkanja pred predstojeći karneval. Dok u potpalublju Orkestar finalno uvežbava svoje nove aranžmane, sektori “balet” i “hor” su već obavili sve muzičke pripreme. Ostale su im one najlepše, modne!
Raduje nas izuzetna zainteresovanost stranaca za ovaj koncert. Orkestar koji u svom nazivu nosi ime svog glavnog grada će eto još jednom imati priliku da reprezentuje našu Prestonicu na najspektakularniji mogući način. Specijalni gosti iz Amerike su već stigli, i svi zajedno željno iščekujemo početak jedan od najlepših karnevala jazza kod nas.”

Vodeća diskografska kuća Srbije, PGP RTS izdala je do sada tri ekskluzivna CD izdanja ovog Orkestra: “Jazz Museum”, “Moon Over Bourbon Street”, “The Belgrade Dixieland Orchestra”.

Osmočlani “Beogradski Dixieland Orkestar”, osnovan januara 2001. godine, je JEDINI orkestar na Balkanu koji se kontinuirano bavi umetničkim izvođenjem muzičkog pravca koji predstavlja prvu fazu u nastanku džeza.
Beogradski Diksilend Orkestar su:
Vladimir Racković, Sava Matić, Veljko Klenkovski, Bodin Draškoci, Aleksandar Miletić, Ivan Maksimović, Miloš Milosavljević i Aleksandra Bijelić k.g.

Na stranicama oficijelnog sajta www.BelgradeDixielandOrchestra.com mogu se naći umetničke biografije svih njegovih članova, kompletna diskografija Orkestra, kao i spisak referentnih jazz festivala, manifestacija i koncertnih prostora gde je Orkestar do sada nastupao, kao što su “Zadužbina Ilije M. Kolarca”, centar “Sava”, Srpsko Narodno Pozorište Novi Sad, Atelje 212 itd.
Pogledaj i:

kolarac

,

dixieland

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tommy Emmanuel

Na Kolarcu je priređen koncert čuvenog svetskog gitariste Tommy Emmanuel-a. Sala Kolarčevog unirveziteta je bila mala da p...

Sarah Chang - "Hod po žici"

Glamurozna violinistkinja Sara Čang "hoda po žici" sa orkestrom Beogradske filharmonije u okviru istoimenog koncertnog cikl...

Ciklus Univerzitet u Beogradu

U sredu 22. oktobra 2008. ce poceti ciklus od 8 predavanja pod nazivom UNIVERZITET U BEOGRADU - od Velike skole i Liceja do d...