Početna » Kuda? » Na koncert »

Depeche mode u Beogradu

 
Depeche mode u Beogradu
ARHIVA
Na koncert | dodato 11.05.2009.
Detalji

Tuborg green fest 2009
Vreme održavanja: 20. maj 2009. god.
Mesto održavanja: Ušće, Beograd
Cena ulaznice: parter (promotivna cena) 2390 dinara (broj ulaznica ograničen), parter (redovna cena) 2990 dinara, Fan pit 3990 dinara, VIP ulaznice 7500 dinara

 
 

Članovi benda izjavili su da u Beogradu očekuju "super koncert" jer znaju da u ovom delu Evrope imaju brojne i verne fanove.

Osnovani u Basildonu u Engleskoj 1980. godine, Depeche Mode su bili među prvim bendovima pokreta novog romantizma sa čistim elektronskim zvukom
Jedan od najvećih svetskih bendova, a sigurno najtraženiji u ovom delu sveta, posle 29 godina postojanja i 75 miliona prodatih ploča sviraće u Beogradu u okviru upravo najavljene "Tour Of The Universe 2009" svetske turneje.

Depeche Mode je najtraženiji bend u Srbiji prema anketama State of Exit, Kontra magazina i dnevnika Blic. U anketi Kontra Magazina iz 2006. godine Depeche Mode je bio na drugom mestu najtraženijih bendova u Srbiji, odmah iza Red Hot Chili Peppers, koji su nastupili na Tuborg Green Festu 2007. godine.

U istom magazinu prošle godine Depeche Mode je bio na prvom mestu najtraženijih, kao i u anketi dnevnika Blic u kojoj je ponuđeno 30 svetskih izvođača koje bi čitaoci voleli da vide uživo, a ubedljivo prvo mesto, sa daleko više glasova od ostalih, osvojili su upravo Depeche Mode.

Osnovani u Basildonu u Engleskoj 1980. godine, Depeche Mode su bili među prvim bendovima pokreta novog romantizma sa čistim elektronskim zvukom. Tokom nešto manje od tri decenije postojanja Depeche Mode su izdali 11 albuma i od samog osnivanja su doživljavali samo uspehe i širili bazu poštovalaca do te granice da se danas smatraju za jedan od najuspešnijih i najuticajnijih bendova u svetu.

Već prvi album "Speak & Spell" i hit singl "Just Can't Get Enough", izdati '81. godine, i živahan dens pop zvuk i identitet baziran na upotrebi sintisajzera, publika je ubrzo prepoznala i bend je na samom početku krenuo sigurnim putem ka svetskoj slavi.

Depeche Mode trenutno rade na dugo očekivanom 12. albumu koji će, kako je najavljeno u Berlinu, biti objavljen sledećeg proleća, a tri godine nakon poslednje velike evropske turneje "Playing the Angel", očekuje se da će predstojeću videti oko 1.300.000 fanova jednog od najvećih bendova današnjice. U okviru trećeg Tuborg Green Festa u Srbiji, ovom broju pridružiće se 20.000 fanova iz naše zemlje. Upravo najavljena turneja željno je očekivana u celom svetu, jer su živi nastupi Depeche Mode čuveni kao doživljaji posebne vrste. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Forma Antiqva

Institut Servantes, uoči novogodišnjih praznika, poklanja već tradicionalno Beograđanima koncert na Kolarcu....

Mladen Drenić i Neda Hofman

U godini koja proslavlja 40 godina umetničkog rada Jovana Kolundžije, Centar lepih umetnosti Guarnerius je u saradnji sa So...

Eros Ramazzotti

Uživajte u galeriji fotografija!!!...