Početna » Kuda? » Na koncert »

Labudovo jezero na ledu

 
Labudovo jezero na ledu
ARHIVA
Na koncert | dodato 22.01.2009.
Detalji

Mesto održavanja: Velika dvorana Sava Centra, Beograd
Vreme održavanja: 25. januar 2009. god. u 20h
Cena ulaznice: 2000, 2250, 2500 i 2800 dinara

 
 

Nacionalni balet na ledu iz St. Petersburga je prva i do sada jedina baletska trupa koja nudi pravi klasični balet sa klasičnim baletskim kostimima i dekorom, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu postavljenom na pozorišnoj sceni.

Nacionalni balet na ledu iz St. Petersburga osnovao je istaknuti koreograf Konstantin Bojarski 1967.godine, sjedinivši umetničko klizanje sa klasičnim ruskim baletom.
25. januara, scena Velike dvorane Sava centra pretvoriće se u ledenu pozornicu na kojoj će vrhunski ansambl Nacionalnog baleta na ledu iz St. Petersburga prirediti spektakl koji se ne propušta!

Nacionalni balet na ledu iz St. Petersburga osnovao je istaknuti koreograf Konstantin Bojarski 1967.godine, sjedinivši umetničko klizanje sa klasičnim ruskim baletom. Dugotrajnim radom na adaptaciji klasičnih figura, plesa i skokova na ledu uspeo je da stvori potpuno novi žanr u formi baleta na ledu.

Baletski ansambl predvodi umetnički direktor, zaslužni umetnik Rusije Konstantin Rasadin, koji je nastupao zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom. Rasadin je tokom 23 godine bio vodeći solista opere i baleta Teatra Marinski u St.Petersburgu (ranije Teatar Kirov) i bio je učenik Leonida Jakabsona na Akademiji ruskog baleta.

Većina sadašnjih članova ansambla potiče od umetničkih klizača koji su nosioci počasne titule Majstora sporta iz Rusije nakon pobeda na sveruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju. Intenzivnim i napornim vežbama sjedinili su elemente atletskog umetničkog klizanja sa elementima klasičnog ruskog baleta i stvorili izuzetno kvalitetnu umetničku i originalnu celinu.

Nacionalni balet na ledu iz St. Petersburga koji je do sada imao preko 7.000 nastupa na najprestižnijim scenama širom sveta, privlači publiku svih uzrasta svojim repertoarom koji uključuje: Labudovo jezero, Uspavanu lepoticu, Romea i Juliju i Krcka oraščića.

Premijera Labudovog jezera na ledu je održana u Sjedinjenim državama u novembru 1996. godine. Veličanstvena muzika Čajkovskog i zaplet Labudovog jezera, apsolutno su predodređeni da se ostvare u "ledenoj" koreografiji, a publika će se na tren naći u nadmoćnom svetu estetike i harmonije, kada balerine čarobno i bez ikakvog napora, kao labudice, zaplešu površinom zaleđenog jezera. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Let 3 otvaraju klub Gun

Druga sezona Gun Cluba biće otvorena 8. septembra koncertom jednog od najpopularnijih i najkontroverznijih hrvatskih sastava...

Dom perignon

Caffe postoji već 15 godina, od 1993. god. Nekada se izdavao, pa mu je tadašnji vlasnik dao ime Dom Perignon. To ime je zad...

Zemlja broj 9 i We Cant Sleep at Night

Zemlja 9 nastupa na Letnjoj Šikari u nedelju 6-og jula, zajedno sa posebnim gostima, furioznom mladom slovenačkom postavom,...