Početna » Kuda? » Na koncert »

Mladen Drenić i Neda Hofman

 
Mladen Drenić i Neda Hofman
ARHIVA
Na koncert | dodato 25.11.2008.
Detalji

Mesto održavanja koncerta: centar lepih umetnosti Guarnerius, Beograd
Vreme održavanja koncerta: 26. novembar 2008. god.

 
 

Mladen Drenić je rođen u Boljevcu 1989. godine. Violinu je počeo da svira u sedmoj godini u klasi prof. Tanje Bošković.

Kao osmogodišnjak bio je laureat Republičkog takmičenja u Beogradu, kao i Saveznog takmičenja u Kotoru 1998. godine, a zatim je osvajao prve nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao solista ili u okviru kamernih sastava.
U godini koja proslavlja 40 godina umetničkog rada Jovana Kolundžije, Centar lepih umetnosti Guarnerius je u saradnji sa Societe Generale Srbija, u maju 2008. godine pokrenuo ciklus koncerata koji publici predstavlja naše najbolje mlade violiniste. Podsećamo da su se u okviru ciklusa publici do sada predstavili Luka Marković, Jelena Matović i Miloš Čorlija, a ovogodišnji ciklus u decembru zatvara Robert Lakatoš.

Diplomirao je u Školi za muzičke talente u Ćupriji 2006. godine a trenutno je student treće godine na Muzičke akademije u Beogradu, u klasi prof. Marije Špengler.

Kao osmogodišnjak bio je laureat Republičkog takmičenja u Beogradu, kao i Saveznog takmičenja u Kotoru 1998. godine, a zatim je osvajao prve nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao solista ili u okviru kamernih sastava. Nastupao je u Kolarčevoj zadužbini, u galerijama Kolarca i SANU, u Guarneriusu, KCB-u, JDP-u i u brojnim gradovima Srbije.

Drenić je pohađao majstorske kurseve Igora Ozima, Stefana Milenkovića, Gordana Nikolića i Dejvida Takena.

Neda Hofman je rođena u Beogradu 1977. godine. Studirala je u klasi prof. Arba Valdne na Muzičkoj akademiji u Beogradu, gde je i diplomirala 1999. godine. Usavršavanje nastavlja na Visokoj školi za muziku u Kelnu, gde diplomira 2002. godine. Magistarske studije završava na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Rite Kinke.

Bila je laureat na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Neda je naročito aktivna na polju kamerne muzike, a trenutno je angažovana na FMU kao umetnički saradnik na katedri za gudače. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Whitesnake & Judas Priest

Dva najveća metal benda svih vremena Judas Priest i Whitesnake dolaze u Beograd u organizaciji Avalon Produkcije! Judas Prie...

VB Anabela i Mladen: Veza na daljinu!

Romansa započeta u Kući Velikog Brata definitivno će se nastaviti, ali preko telefona, e-maila, Skajpa......

Moguće okupljanje Pink Floyda

Bubnjar "Pink Floyd"-a Nik Mejson izrazio je želju da bend ponovo zasvira, ali samo u humanitarne svrhe....