Početna » Kuda? » Na koncert »

Elvir Laković Laka

 
Elvir Laković Laka
ARHIVA
Na koncert | dodato 10.12.2008.
Detalji

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd
Vreme održavanja: 10. decembar 2008. god. u 20h
Cena ulaznice: 1000 dinara

 
 

Tadašnji prvi Lakin bend se zvao "Deformacija proreza" s kojim je sarađivao na lokalnim festivalima u Goraždu i tada osvaja drugo mjesto s pesmom "Razočaro"

"Pokušaj" je postao najveći hit u regionu, a Laka na Eurosong-u zauzeo 10. mesto
Kada je tata kupio gitaru malom Laki, niko nije ni slutio da će Laka ostaviti fudbal, bio je član prvog tima goraždanskog fudbalskog kluba i juniorski reprezentativac BiH, i potpuno se okreće gitari.

Odlazi u Sarajevo i snima svoj prvi studijski singl za navedenu numeru s kojim skreće pažnju na sebe i dobiva blagu popularnost. Ta popularnost Laku tera da se bori s vlastitim egom i da ga odstrani iz života, koliko god je to moguće...

2004. godine Laka odlazi u New York u potrazi za svjetlijom budućnošću, što god to značilo. U New Yorku radi kao nosač nameštaja, a potom kao konobar i pokušava oformiti bend. Paralelno snima nekoliko reklama i dva kratka filma koji mu ne donose dovoljno novca da napusti posao konobara.

Boreći se sa samoćom i nemogućnošću pronalaženja benda, Laka se vraća u Sarajevo i snima svoj prvi album "Zec" u izdanju Hayat Production. Album se tretira kao alternativan pop s duhovitim tekstovima protkanim blagim filozofskim doskočicama.

Nekoliko koncerata u Sarajevu dobiva vrlo dobre kritike, a nastup u sarajevskom "Coloseumu" biva ispunjen do poslednjeg mjesta.

Krajem 2007. godine album "Zec" se pojavljuje i na hrvatskom tržištu u izdanju Menarta, a sredinom 2008. i na srpskom pod etiketom Mascom records-a. Na srpskom izdanju se našla i bonus pesma "Pokušaj" kojom se Laka predstavio evropskoj publici na Eurosong-u kao predstavnik Bosne i Hercegovine. "Pokušaj" je postao najveći hit u regionu a Laka na Eurosong-u zauzeo 10. mesto. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Otvoren Sajam automobila

Sajam automobila "Delta Đenerali BG kar šou" i sajam moticikala i bicikala otvoren je u ponedeljak....

Fish fest 2010

Uživajte u galeriji fotografija!!!...

Freemasons

Od kada je na Miami Winter Music Festival-u, glasanjem Radio1, The Box i MTV-a "Love On My Mind" by Freemasons feat. Amanda W...