Početna » Kuda? » Na koncert »

Bebi Dol

 
Bebi Dol
ARHIVA
Na koncert | dodato 27.11.2008.
Detalji

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd
Vreme održavanja: 27. novembar 2008. god.u 21h
Cena ulaznice: 800,1000 i 1200 dinara

 
 

Godine 1981 se povezala sa Goranom Vejvodom i formirala kratkotrajni bend Anoda Ruž, da bi se nakon toga se okrenula solo karijeri, i u saradnji sa Vejvodom uskoro objavila dvostruki singl "Mustafa" / "Na planeti uzdaha".

Godine 1991 je snimila pesmu "Iznad duge", obradu popularnog klasika "Over the Rainbow" od Džudi Garland iz filma "Čarobnjak iz Oza".
Bebi Dol (Dragana Šarić, rođena u Beogradu) je poznata srpska i jugoslovenska pevačica pop muzike. Bebi Dol je počela svoju muzičku aktivnost kasnih 1970ih u bendu "Tarkus".

Singl je imao mnogo uspeha, i pesma "Mustafa" je proglašena pesmom godine 1981, a Bebi Dol je dobila nagradu za najbolji snimak iste godine.

Ohrabrena uspehom, počela je raditi na albumu koji se pojavio 1983 pod imenom "Ruže i krv". Dobila je nagradu za najbolji debitantski album iste godine, a kritičari i javnost su imali odlične komentare i album se dobro prodao. Pored već velikog hita "Mustafa", na albumu su bile i pesme "Superboj", "Ruže i krv" i "Lapis lazzuli" koje su takođe postale popularne.

Godine 1991 je snimila pesmu "Iznad duge", obradu popularnog klasika "Over the Rainbow" od Džudi Garland iz filma "Čarobnjak iz Oza". Četiri godine kasnije, Bebi Dol je snimila svoj drugi album "Ritam srca". Album je sadržao nekoliko novih pesama u dens ritmu, kao i pesmu "Brazil" sa nastupa na Evroviziji 1991 u dve varijacije, i pesmu "Slatke suze ljubavi" iz 1988. godine, album je doživeo dobar odziv u publici.

Nakon ovoga, Bebi Dol se ponovo povukla na nekoliko godina tokom kasnih 1990-ih. Tek 2002. je objavila svoj treći album "Ljuta sam". Međutim, ni publika ni kritičari nisu dobro prihvatili album, imajući dobre komentare samo za kvalitet proizvodnje. U decembru 2006 je objavila kompakt disk naslovljen sa "Čovek rado izvan sebe živi". Album je sadržao obrade klasika poput "Help", "Papa's Got A Brand New Bag", "Moon River" i "Lush Life". 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

UNICEF kreativne radionice

Dečaci i devojčice, koji su danas bili u UŠĆE šoping centru imali su priliku da dobiju UNICEF džepni priručnik, koji d...

Vesele Žene Vindzorske

Vesele žene vindzorske predstavljaju interesantno odstupanje od uobičajene šekspirijanske romantične komedije......

Promocija Tošetovog CD-a i filma

Povodom rođendana tragično preminulog makedonskog pevača Tošeta Proeskog u bioskopu "Roda 2" održana je promocija njegov...