Početna » Kuda? » Na koncert »

Vek španske muzike

 
Vek španske muzike
ARHIVA
Na koncert | dodato 30.10.2008.
Detalji

Mesto održavanja koncerta: Zadružbina Ilije M. Kolarca
Vreme održavanja koncerta: 30. oktobar 2008. god. u 20h
Ulaz slobodan

 
 

Dvoje španskih muzičara, Karmen Esteban (klavir) i Francisko Antonio Garsija (klarinet) izvešće koncert pod nazivom "Vek španske muzike za klarinet i klavir".

Na prvom delu koncerta dominiraće romantične melodije koje dostižu vrhunac sa sonetima Eduarda Toldre, potom slede kompozicije neoromantičarskog kompozitora Hulijana Menendesa.
Institut Servantes organizuje u četvrtak u 20:00 u Svečanoj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca koncert pod nazivom "Vek španske muzike za klarinet i klavir". Besplatne ulaznice se mogu podići na blagajni Kolarca.

Na prvom delu koncerta dominiraće romantične melodije koje dostižu vrhunac sa sonetima Eduarda Toldre, potom slede kompozicije neoromantičarskog kompozitora Hulijana Menendesa. Drugi deo koncerta je savremeniji i više raznolik po pitanju muzičkog izraza i formi .

Fransisko Antonio Garsija završio je studije klarineta na Kraljevskom muzičkom konzervatorijumu u Madridu, a doktorirao je solo i kamernu muziku na Konzervatorijumu u Roterdamu sa Valterom Bojkensom. Postdiplomske studije završio je na Kraljevskom muzičkom koleđžu u Londonu (ARCM) sa Majklom Kolinsom i Kolin Bradberi, a dobitnik je i nagrade "Funny Hughes".

Karmen Esteban je svoje prve muzičke korake napravila u Saragosi, a kasnije i u Madridu sa pijanistom Pedrom Espinosom. Potom prelazi na Viši konzervatorijum grada Barselone gde se posvećuje kamernoj muzici sa profesorom Lilijanom Mafiote. Održala je više koncerta u Španiji, Holandiji, Italiji, Češkoj, Slovačkoj i Francuskoj. Trenutno radi kao predavač na Katedri za kamernu muziku Višeg muzičkog konzervatorijuma Aragona.Pogledaj i:

koncert

,

servantes

,

kolarac

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tap 011 u Areni

Bend od 11 članova pratiće poznatu petorku a koncert će pratiti i najmodernija produkcija (zvuk, svetlo..) kao i brojna iz...

Kad se Ejmi iznervira

Gostlou ponosno ističe da ne može baš svako da se pohvali time da ga je problematična pevačica lično udarila....

Paul Gilbert

Paul Gilbert je američki gitarista poznat po svojim radovima sa Mr.Big, Racer X i G3. Gilbert se smatra za top5 "guitar shre...