Početna » Kuda? » Na koncert »

Vek španske muzike

 
Vek španske muzike
ARHIVA
Na koncert | dodato 30.10.2008.
Detalji

Mesto održavanja koncerta: Zadružbina Ilije M. Kolarca
Vreme održavanja koncerta: 30. oktobar 2008. god. u 20h
Ulaz slobodan

 
 

Dvoje španskih muzičara, Karmen Esteban (klavir) i Francisko Antonio Garsija (klarinet) izvešće koncert pod nazivom "Vek španske muzike za klarinet i klavir".

Na prvom delu koncerta dominiraće romantične melodije koje dostižu vrhunac sa sonetima Eduarda Toldre, potom slede kompozicije neoromantičarskog kompozitora Hulijana Menendesa.
Institut Servantes organizuje u četvrtak u 20:00 u Svečanoj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca koncert pod nazivom "Vek španske muzike za klarinet i klavir". Besplatne ulaznice se mogu podići na blagajni Kolarca.

Na prvom delu koncerta dominiraće romantične melodije koje dostižu vrhunac sa sonetima Eduarda Toldre, potom slede kompozicije neoromantičarskog kompozitora Hulijana Menendesa. Drugi deo koncerta je savremeniji i više raznolik po pitanju muzičkog izraza i formi .

Fransisko Antonio Garsija završio je studije klarineta na Kraljevskom muzičkom konzervatorijumu u Madridu, a doktorirao je solo i kamernu muziku na Konzervatorijumu u Roterdamu sa Valterom Bojkensom. Postdiplomske studije završio je na Kraljevskom muzičkom koleđžu u Londonu (ARCM) sa Majklom Kolinsom i Kolin Bradberi, a dobitnik je i nagrade "Funny Hughes".

Karmen Esteban je svoje prve muzičke korake napravila u Saragosi, a kasnije i u Madridu sa pijanistom Pedrom Espinosom. Potom prelazi na Viši konzervatorijum grada Barselone gde se posvećuje kamernoj muzici sa profesorom Lilijanom Mafiote. Održala je više koncerta u Španiji, Holandiji, Italiji, Češkoj, Slovačkoj i Francuskoj. Trenutno radi kao predavač na Katedri za kamernu muziku Višeg muzičkog konzervatorijuma Aragona.Pogledaj i:

koncert

,

servantes

,

kolarac

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Koncert Vlatka Stefanovskog

Najpoznatiji gitarista Balkana, a i malo šire, održao je koncert 6. oktobra, na kome je predstavio svoj novi album koji se ...

Kad se Ejmi iznervira

Gostlou ponosno ističe da ne može baš svako da se pohvali time da ga je problematična pevačica lično udarila....

Vlatko Stefanovski

Vodeća gitarska zvezda eksjugoslovenskih prostora Vlatko Stefanovski promovisaće svoj nedavno objavljeni prvi bluz album "T...