Početna » Kuda? » Na koncert »

Otvaranje sezone Bgd filharmonije

 
Otvaranje sezone Bgd filharmonije
ARHIVA
Na koncert | dodato 23.10.2008.
Detalji

Mesto održavanja: zadružbina Ilije M. Kolarca
Vreme održavanja: 24. oktobar 2008. god. u 20h
Cena ulaznice: 600, 800 i 1000 dinara

 
 

Beogradska filharmonija ovim koncertom otpočinje jubilarnu, 85. sezonu, najavljenu kao Bulevar zvezda, tokom koje će se beogradskoj publici predstaviti neki od trenutno najtraženijih dirigenata i solista na evropskom i svetskom nivou.

U sezoni su zastupljeni i naši priznati umetnici: violinista Gordan Nikolić, pijanista Aleksandar Madžar, violončelistkinja Maja Bogdanović, bariton koji je ostvario blistavu svetsku karijeru Željko Lučić.
Novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije, u petak, na Kolarcu, otvoriće Martin Zighart, šef - dirigent Štutgartskog kamernog orkestra. Na programu će biti dela Mocarta, Gostuškog i Malera.

Tako će, u okviru 26 koncerata, u Beograd po prvi put doći čuvena violinistkinja Sara Čang, ekskluzivni EMI pijanista Beri Daglas, trenutno najtraženija Karmen, Rinat Šaham, mladi trubač Gabor Boldocki, violinista Ivri Gitlis i mnoge druge zvezde klasične muzike. Sa orkestrom Beogradske filharmonije, između ostalih, nastupiće i čuveni violončelista i pedagog David Geringas, dirigenti Tomas Zanderling i Dejvid Štern, zatim jedan od najvećih kompozitora i dirigenata današnjice Kšištof Penderecki i atraktivni duo udaraljki PercaDu.

U sezoni su zastupljeni i naši priznati umetnici: violinista Gordan Nikolić, pijanista Aleksandar Madžar, violončelistkinja Maja Bogdanović, bariton koji je ostvario blistavu svetsku karijeru Željko Lučić. Planirano je da orkestar Beogradske filharmonije ove sezone otputuje i na veliku turneju po Kini, gde će tokom tri nedelje održati 15 koncerata, u maju i junu mesecu 2009. godine. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

40. FEST - prodaja karata!

Želimo da vas obavestimo da će prodaja karata za predstojeci FEST početi u sredu, 1. februara 2012. na blagajnama dvorana:...

Party “Girls just wanna to have fun”

Otvaranje V.I.P. VILE, najnovijeletnje party destinacije u beogradskomnaseljuDedinje, polako se približava!...