Početna » Kuda? » Na koncert »

Otvaranje sezone Bgd filharmonije

 
Otvaranje sezone Bgd filharmonije
ARHIVA
Na koncert | dodato 23.10.2008.
Detalji

Mesto održavanja: zadružbina Ilije M. Kolarca
Vreme održavanja: 24. oktobar 2008. god. u 20h
Cena ulaznice: 600, 800 i 1000 dinara

 
 

Beogradska filharmonija ovim koncertom otpočinje jubilarnu, 85. sezonu, najavljenu kao Bulevar zvezda, tokom koje će se beogradskoj publici predstaviti neki od trenutno najtraženijih dirigenata i solista na evropskom i svetskom nivou.

U sezoni su zastupljeni i naši priznati umetnici: violinista Gordan Nikolić, pijanista Aleksandar Madžar, violončelistkinja Maja Bogdanović, bariton koji je ostvario blistavu svetsku karijeru Željko Lučić.
Novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije, u petak, na Kolarcu, otvoriće Martin Zighart, šef - dirigent Štutgartskog kamernog orkestra. Na programu će biti dela Mocarta, Gostuškog i Malera.

Tako će, u okviru 26 koncerata, u Beograd po prvi put doći čuvena violinistkinja Sara Čang, ekskluzivni EMI pijanista Beri Daglas, trenutno najtraženija Karmen, Rinat Šaham, mladi trubač Gabor Boldocki, violinista Ivri Gitlis i mnoge druge zvezde klasične muzike. Sa orkestrom Beogradske filharmonije, između ostalih, nastupiće i čuveni violončelista i pedagog David Geringas, dirigenti Tomas Zanderling i Dejvid Štern, zatim jedan od najvećih kompozitora i dirigenata današnjice Kšištof Penderecki i atraktivni duo udaraljki PercaDu.

U sezoni su zastupljeni i naši priznati umetnici: violinista Gordan Nikolić, pijanista Aleksandar Madžar, violončelistkinja Maja Bogdanović, bariton koji je ostvario blistavu svetsku karijeru Željko Lučić. Planirano je da orkestar Beogradske filharmonije ove sezone otputuje i na veliku turneju po Kini, gde će tokom tri nedelje održati 15 koncerata, u maju i junu mesecu 2009. godine. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Klub Vanila 04.03.2009.

Uživajte u galeriji fotografija!!!...

Lolita cafe

Lolita cafe je otvoren krajem 2010. godine na Vračaru. Nazivu je kumovala vlasnikova žena. ...

Fitnes centar Beogradske arene

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da "Fitnes centar Beogradske arene" širom otvara svoja vrata svima koji žele da ...