Početna » Kuda? » Na koncert »

Pol Merlyn

 
Pol Merlyn
ARHIVA
Na koncert | dodato 07.10.2008.
Detalji

Mesto održavanja: centar lepih umetnosti Guarnerius, Beograd
Vreme održavanja. 9. oktobar 2008. god. u 20h

 
 

Pol je saradnik Royal Academy of Music u Londonu, a 2000. godine je imenovan za predsednika i umetničkog direktora Agassiz Summer Chamber Music Festivala u Vinipegu (Kanada).

Merlin izvodi širok repertoar od baroka do muzike XX veka, od irskog folklora do muzike benda Metalika. Kritika ističe da je Merlin "sjajan spoj talenta, ekspresivnosti, izuzetno lepog tona, tehničkog savršenstva i visoke inteligencije.
Proslavljeni violončelista Pol Merlin (Paul Marleyn) je jedan od najcenjenijih i najnagrađivanijih muzičara današnjice. Laureat je Royal Overseas League Commonwealth takmičenja, dobitnik I nagrade internacionalnog takmičenja New York's Hudson Valley, kao i nagrada Fulbright Commission, Saveta Kanade i Kraljevskog umetničkog društva.

Merlin izvodi širok repertoar od baroka do muzike XX veka, od irskog folklora do muzike benda Metalika. Kritika ističe da je Merlin "sjajan spoj talenta, ekspresivnosti, izuzetno lepog tona, tehničkog savršenstva i visoke inteligencije. Strad magazin ga naziva izvrsnim čelistom sa „prefinjenom mešavinom stila i impresivne tehnike", a BBC Music Magazine piše da "njegova CD izdanja zaslužuju svaku pohvalu i preporuku."

Pijanistkinja Silvija Frejzer (Silvia Fraser) je dva puta nagrađena priznanjem za najboljeg klavirskog saradnika. Usavršavala se na Royal College of Music uz prestižnu Wingate Scholarship stipendiju. Od Vankuverskog čelo kluba dobija stipendiju Colin Hampton Memorial Scholarship, za izuzetan doprinos muzičkoj sceni. Solo recital koji je nedavno održala u Njujorku, New York Times je ocenio kao izuzetan. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije na relaciji Beograd – Zajećar - Niš – Beograd
Obiman i raznovrstan program ovog dvodnevnog izleta omogućio je upoznavanje sa ovim, manje posećivanim delom Srbije....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Don Kihot

V.Vasiljev nosi zvanje profesora Ruske državne akademije za pozorišnu umetnost i član je Ruske akademije umetnosti....

Vladimir Perić: Muzej detinjstva

U Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića biće predstaljen deo desetogodišnjeg projekta Muzej detinjstva Vladimira Pe...

Za male i velike

Izložba igranja igara...