Početna » Kuda? » Na koncert »

The Lemonheads na Jelen Pivo Live-u

 
The Lemonheads na Jelen Pivo Live-u
ARHIVA
Na koncert | dodato 04.08.2008.
Detalji

Jelen Pivo Live festival
Mesto održavanja: stadion Tašmajdan, Beograd, Srbija
Vreme održavanja: 5 - 6. septembar 2008. god
Cena ulaznice: prvi dan 1000 dinara, drugi dan 1200 dinara, komplet 2000 dinara

 
 

Posle niza zapaženih albuma, bend koji i dalje predvodi sugestivno zgodni Evan Dando, koji je stekao svetsku slavu 1992. godine.

Premijerno na Jelen Pivo Live festivalu, domaća publika će imati priliku da među prvima u svetu čuje neke od njihovih novih pesama, koje će se naći na novom studijskom albumu Lemonheads-a, a čije je objavljivanje planirano za kraj ove godine.
Pored legendarnog Iggy Popa and The Stooges koji otvaraju treći po redu Jelen Pivo Live 08, zvezda drugog dana festivala, 6. septembra, je najznačajniji rok bend grandž generacije - The Lemonheads.

Lemonheads i danas smatraju jednim od najuticajnih alternativnih sastava američke rok scene. To potvrđuje i ''NME Classic Album'' nagrada koju je bendu 2008. godine dodelio magazin New Musical Express, i to za izdanje ''It's A Shame About Ray'' iz 1992. godine.

Premijerno na Jelen Pivo Live festivalu, domaća publika će imati priliku da među prvima u svetu čuje neke od njihovih novih pesama, koje će se naći na novom studijskom albumu Lemonheads-a, a čije je objavljivanje planirano za kraj ove godine.

Zanimljivo je da u jednom trenutku u bendu svirao i Patrick "Murph" Murphy osnivač sastava Dinosaur Jr, koji će takođe nastupiti na Jelen Pivo Live festivalu 5. septembra. Evan Dando je obožavalac benda The Stooges a kao inspiraciju navodi upravo Dinosaur Jr!

Podsećamo, treći po redu Jelen Pivo Live otvoriće legendarni Iggy Pop and The Stooges. Pored njih prvog dana će nastupiti i čuveni Dinosaur Jr, Električni orgazam, Jarboli, Repetitor i Hipnotized, dok će drugog dana publiku zabavljati Partibrejkersi, Disciplin A Kitschme, Strip i Majke.

Apatinska Pivara kao lider u proizvodnji piva na srpskom tržištu u okviru svoje CSR strategije, u saradnji sa strateškim partnerom Recan-om, pokreće akciju recikliranja limenki pod sloganom "Reciklirajte i VI!". Akcija "Reciklirajte i Vi" prati sve Jelen Pivo Live muzičke događaje, a ima za cilj da podigne svest kod mladih i podseti javnost o značaju recikliranja i energetskim uštedama koje ono donosi. Pridružite nam se u našoj akciji i RECIKLIRAJTE! 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Marija obradovala Kragujevčane

Prethodnog vikenda, Marija Šerifović obradovala je Kragujevčane mini koncertom, u novootvorenom šoping centru „Plaza Kr...

Film "Majka i dete" samo u Koloseju

Posle premijere na ovogodišnjoj Loreal Paris Sinemaniji, film "Majka i dete" ulazi na redovan repertoar bioskopa Kolosej, od...

U ormaru imam 84 para čizama

Glumica Marija Karan stigla je u rodni grad nakon snimanja filma „Oružje“ u Rumuniji u kojem je zaigrala sa čuvenim ame...