Početna » Kuda? » Na koncert »

50. Kalemegdanski sutoni

 
50. Kalemegdanski sutoni
Na koncert | dodato 19.06.2018.
Detalji

Muzička omladina Beograda
Terazije 26/2
11000 Beograd

www.muzicka-omladina.org

 
 

Festival Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine Beograda počinje 21. juna (na Svetski dan muzike) u 19,00 časova, svečanim koncertom na platou ispred Vojnog muzeja na Beogradskoj tvrđavi.

Iskorišćena je lepota drevnog Kalemegdana i našeg Beograda u nejlepšem trenutku koji se može doživeti na Kalemegdanu: pri zalasku sunca.
Na konferenciji za novinare, održanom 18. juna 2018. godine u 12,00 časova u Skupštini grada, sa zadovoljstvom su najavljene sve planirane aktivnosti na ovogodišnjem jubilarnom festivalu Kalemegdanski sutoni, naši priznati umetnici i izvođački ansamblima sa tradicijom, među kojima su i oni koji će na ovoj manifestaciji takođe proslaviti svoj jubilej, potom mladi kompozitori i muzički izvođači, kao i muzički pedagozi pred kojima je svetla muzička budućnost, a koje je Muzička omladina oduvek podržavala.

Festival će biti održan u periodu između 21. juna i 9. jula 2018. godine, na tri različite lokacije (plato ispred Vojnog muzeja, umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić", galerija ULUS u ulici Kneza Mihaila br. 37).

Želimo da istaknemo da festival Kalemegdanski sutoni predstavlja važan korpus nematerijalnog beogradskog i srpskog nasleđa u oblasti kulture i umetnosti.

Kalemegdanske sutone osnovao je 1968. godine pijanista i dugogodišnji predsednik Muzičke omladine, Dušan Trbojević. Po rečima osnivača „iskorišćena je lepota drevnog Kalemegdana i našeg Beograda u nejlepšem trenutku koji se može doživeti na Kalemegdanu: pri zalasku sunca“.

Ove godine, festival Kalemegdanski sutoni, ulazi u petu deceniju postojanja, kao jedna od prvih manifestacija na otvorenom, koju beogradska publika svake godine prepoznaje kao svojevrsni zaštitni znak Muzičke omladine Beograda i Kalemegdana.

Festival je posvećen širokom auditorijumu, bez obzira na starosnu dobu ili obrazovnu strukturu. Fokus je na ciljnoj grupi koja ima afinitete prema umetničkim sadržajima, ali i svima onima koji su zainteresovani da prošire svoje vidike, kao i da uživaju u najrazličitijim kulturnim sadržajima visokog nivoa i kvaliteta.

Svake godine, tokom trajanja festivala Kalemegdanski sutoni, koncerte i dešavanja isprati preko dve hiljade ljudi.

Ulaz na sve koncerte je slobodan!
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Filmski festival - Eko fest

Člаnovi Zelene omlаdine Srbije počeli su sа pripremаmа zа treći po redu Eko Fest. Festivаl okupljа mlаde ljude, ...

Alice Cooper

Alice Cooper će održati koncert u Beogradu 4. decembra. U Beogradu će nastupiti po drugi put, nakon 1990. godine kada je n...

Bounty

Ovaj objekat je sagrađen 2004. godine. Ime je dobio po čokoladici „Bounty“. Jedan je od najvećih splavova na novobeogr...