Početna » Kuda? » Na koncert »

Klavirski koncert

 
Klavirski koncert
ARHIVA
Na koncert | dodato 14.05.2016.
Detalji

Zadužbina Ilije M. Kolarca
Studentski trg 5
11000 Beograd

 
 

U nedelju 15. maja u 11 časova u velikoj dvorani zadužbini Ilije M. Kolarca, održaće se klavirski koncert, a nasupiće duo KSENIJA DJAČENKO i ANTONIO MORANT.

Klavirski duo KSENIJA DJAČENKO i ANTONIO MORANT.
Ksenija Djačenko je rođena u Rusiji 1981. godine. Počela je da svira klavir kada je imala šest godina. Završila je fakultet u Rusiji (Saratov Konzervatorijum L.V. Sobinov), kod profesorke Asije Kireve. Školovanje je nastavila u Španiji (SalvadorSeguí Visokom konzervatorijumu muzike u Kasteljonu, kod profesora Breno Ambrozinija). Osvojila je specijalnu nagradu za savremenu muziku IBLA GLAVNUNAGRADU2007. godine učestvujući na Međunarodnom takmičenju klavira (Ragusa) u Italiji i prvu nagradu na Nacionalnom takmičenju profesora u Volgogradu.Osvojila je Prvu nagradu na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Siguenzi u Španiji 2009. godine i treću nagradu na međunarodnom takmičenju pijanista Anton Garsija Abril (Teruel, Španija). 2010. je dobila treću nagradu na međunarodnom takmičenju pijanista Grad Karlet (Valencija, Španija), potom je počela svoju aktivnost u Španiji svirajući recitale u gradovima kao što su Valensija, Kasteljon, Saragosa, Ueska, Teruel, Siguenza.U oktobru 2010. godine, jednoglasno je osvojila prvu nagradu na XIII José Rocameđunarodnom takmičenju klavira u Valenciji gde je svirala Mocartov ConcertoKV466 u Palati muzike. Dočekana je aplauzima publike i kritike. Ksenija Djačenko je svirala recitale 2011. u španskim gradovima: Saragosa, Teruel, Ueska, Gandija i u Palati muzike u Valensiji . Dobila je veoma dobre kritike u lokalnim i nacionalnim novinama, kao i u nemačkoj štampi (Hamburg). Posebne pohvale i diplomu Najbolji izvođač muzike 20. veka osvojila je na međunarodnom takmičenju klavira Karl Filč (Sibinj), Rumunija u avgustu 2012, osvojila je treću nagradu na međunarodnom Pan Muzika (PanMusica) takmičenju klavira u Beču, u Austriji. Nastavlja se solo recitalima u Španiji, gde je pozivaju prestižna Huan Marč fondacija, u Madridu i dobija poziv iz Hamburga u Nemačkoj. Nastupa na recitalima u Barseloni u februaru 2013, u maju 2013. svira recital moderne muzike u Valensiji i Kasteljonu, u Španiji. Nastupala je na recitalima u Hamburgu u jesen, 2013. učestvujući na međunarodnoj akademiji Alfred Šnitke i na međunarodnom konzervatorijumu Feniks, u Nemačkoj. Tokom sezone 2014-2015 je svirala recitale u novembru i martu u Beogradu, u Srbiji (Kuća Kralja Petra I) u Siguenzi, Španija (Auditorio ElPósito) u maju.Ponudila je publici recitale u Zadužbini Ilije M. Kolarca, u septembru i novembru 2015, kao i UK Parobrod. Svirala je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u februaru 2016. Živi u Beogradu od 2008. u Srbiji. Intenzivno se bavi svojim pedagoškim aktivnostima. Drži grupnu, individualnu nastavu, kao i masterklas. Njeni studenti su osvojili mnogo nagrada na međunarodnim takmičenjima klavira u Evropi.

Rođen u Valensiji 1991. godine, Antonio je počeo svoje muzičke studije kada je imao šest godina kod profesora Horhe Blom-Dejl. Studirao je na Konzervatorijumu Valensija, sa profesorima Karlos Apelaniz i Huanom Blanko. Antonio je 2013. sa najvišim ocenama diplomirao na "Salvador Segui" konzervatorijumu u Kasteljonu (Španija), kodvenecijanskog koncert maestra Breno Ambrozinija, koji je pratio svoju studente do danas. U ovom trenutku, nalazi se na Master studijama u " Frederik Šopen Univerzitetu za muziku" u Varšavi sa koncert maestrom Pjotr Palezni.
Antonio je učestvovao na mnogim muzičkim festivalima i svirao na koncertima recitale u mnogim koncertnim dvoranama, npr: Muzička palata u Valensiji, Akademija Alfred Šnitke (Hamburg), u Kulturnom centru La Beneficiecija (Valensija), Dukal palata, Medinačeli, Lazienki park (Varšava), dvorana Tripkovič (Trst, Italija), Ateneo Merkantil Valensija, Hoze Kareras koncertna dvorana, Vila-seka i na festivalima Turniej Pijanostov Palata Muslivski i Antoninie u Poljskoj, itd.
Nagrađen je u nekoliko takmičenjima: takmičenje klavira Maestro Serano (izdanjaX, XI, XIV, XVII, XXX), Internacionalno takmičenje klavira Vila de Kapdepera (Majorka), međunarodnom takmičenju pijanista Rotari-Rotarijanac (Palma de Majorka) međunarodnom muzičkom takmičenju Ars Nova - nagrada Paolo Spinčič (Trst - Italija), muzičkom takmičenju L Arhau (Barselona), međunarodnom takmičenju klavira Esteban Sančez (Kaceres), međunarodnom takmičenju pijanista Alfred Šnitke (Hamburg) i na drugima.
Debitovao je kao solista u maju 2012. godine, u Saragosa Koncert Holu, sa simfonijskim orkestrom Kastelon Superior konzervatorijuma, pod rukovodstvom maestra Hoze Luis Del Kanjo. On je takođe nastupao kao solista pod umetničkom palicom Paskala Martineza i Simfonijskog lira od Karkaiskent (Valensija).
Učestvovao je na nekoliko muzičkih kurseva klavira i kamerne muzike i dobio je savete od eminentnih profesora kao što su: Žoakin Soriano (Španija), Oksana Jablonskaja (Rusija), Frans Klidat (Francuska), Eugen Inđić (Srbija), Horhe Luis Prats (Kuba), Igor Kognolato (Italija), Ludmil Angelov (Bugarska), Grejem Džekson (Velika Britanija), Klaudio Martinez-Mehner (Nemačka-Španija), između ostalih.

Program:
V.A. Mocart - Sonata Be-dur KV358
Allegro
Adagio
Molto presto
F. Šubert - Fantazija Ef-mol D940
Allegro molto moderato
Largo
Allegro vivace
Tempo I
J. Brams - 16 valcera Op.39

Ulaz slobodan. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Utopljena duša
Sudbina Vladislava Petkovića Disa, ukletog pesnika, višegodišnja je inspiracija Aleksandra Jugovića....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dragana Kuprešanin - "Strip"

Strip, kao jedan od naročitih izraza primenjenog stvaralaštva u sebi nosi različite likovne elemente vezane u jasnu i čvr...

Koncert Gorana Krivokapića

Institut Servantes organizuje u četvrtak, koncert Gorana Krivokapića, jednog od najboljih svetskih gitarista, u Svečanoj S...

Piano Mekanik Kantatik

Piano Mekanik Kantatik je iz Marseilles-a, a čini ga Nicolas Cante (klavir, elektronika, vokal). On se bavi eksperimentisanj...