Početna » Kuda? » Na koncert »

Klavirski koncert

 
Klavirski koncert
ARHIVA
Na koncert | dodato 14.05.2016.
Detalji

Zadužbina Ilije M. Kolarca
Studentski trg 5
11000 Beograd

 
 

U nedelju 15. maja u 11 časova u velikoj dvorani zadužbini Ilije M. Kolarca, održaće se klavirski koncert, a nasupiće duo KSENIJA DJAČENKO i ANTONIO MORANT.

Klavirski duo KSENIJA DJAČENKO i ANTONIO MORANT.
Ksenija Djačenko je rođena u Rusiji 1981. godine. Počela je da svira klavir kada je imala šest godina. Završila je fakultet u Rusiji (Saratov Konzervatorijum L.V. Sobinov), kod profesorke Asije Kireve. Školovanje je nastavila u Španiji (SalvadorSeguí Visokom konzervatorijumu muzike u Kasteljonu, kod profesora Breno Ambrozinija). Osvojila je specijalnu nagradu za savremenu muziku IBLA GLAVNUNAGRADU2007. godine učestvujući na Međunarodnom takmičenju klavira (Ragusa) u Italiji i prvu nagradu na Nacionalnom takmičenju profesora u Volgogradu.Osvojila je Prvu nagradu na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Siguenzi u Španiji 2009. godine i treću nagradu na međunarodnom takmičenju pijanista Anton Garsija Abril (Teruel, Španija). 2010. je dobila treću nagradu na međunarodnom takmičenju pijanista Grad Karlet (Valencija, Španija), potom je počela svoju aktivnost u Španiji svirajući recitale u gradovima kao što su Valensija, Kasteljon, Saragosa, Ueska, Teruel, Siguenza.U oktobru 2010. godine, jednoglasno je osvojila prvu nagradu na XIII José Rocameđunarodnom takmičenju klavira u Valenciji gde je svirala Mocartov ConcertoKV466 u Palati muzike. Dočekana je aplauzima publike i kritike. Ksenija Djačenko je svirala recitale 2011. u španskim gradovima: Saragosa, Teruel, Ueska, Gandija i u Palati muzike u Valensiji . Dobila je veoma dobre kritike u lokalnim i nacionalnim novinama, kao i u nemačkoj štampi (Hamburg). Posebne pohvale i diplomu Najbolji izvođač muzike 20. veka osvojila je na međunarodnom takmičenju klavira Karl Filč (Sibinj), Rumunija u avgustu 2012, osvojila je treću nagradu na međunarodnom Pan Muzika (PanMusica) takmičenju klavira u Beču, u Austriji. Nastavlja se solo recitalima u Španiji, gde je pozivaju prestižna Huan Marč fondacija, u Madridu i dobija poziv iz Hamburga u Nemačkoj. Nastupa na recitalima u Barseloni u februaru 2013, u maju 2013. svira recital moderne muzike u Valensiji i Kasteljonu, u Španiji. Nastupala je na recitalima u Hamburgu u jesen, 2013. učestvujući na međunarodnoj akademiji Alfred Šnitke i na međunarodnom konzervatorijumu Feniks, u Nemačkoj. Tokom sezone 2014-2015 je svirala recitale u novembru i martu u Beogradu, u Srbiji (Kuća Kralja Petra I) u Siguenzi, Španija (Auditorio ElPósito) u maju.Ponudila je publici recitale u Zadužbini Ilije M. Kolarca, u septembru i novembru 2015, kao i UK Parobrod. Svirala je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u februaru 2016. Živi u Beogradu od 2008. u Srbiji. Intenzivno se bavi svojim pedagoškim aktivnostima. Drži grupnu, individualnu nastavu, kao i masterklas. Njeni studenti su osvojili mnogo nagrada na međunarodnim takmičenjima klavira u Evropi.

Rođen u Valensiji 1991. godine, Antonio je počeo svoje muzičke studije kada je imao šest godina kod profesora Horhe Blom-Dejl. Studirao je na Konzervatorijumu Valensija, sa profesorima Karlos Apelaniz i Huanom Blanko. Antonio je 2013. sa najvišim ocenama diplomirao na "Salvador Segui" konzervatorijumu u Kasteljonu (Španija), kodvenecijanskog koncert maestra Breno Ambrozinija, koji je pratio svoju studente do danas. U ovom trenutku, nalazi se na Master studijama u " Frederik Šopen Univerzitetu za muziku" u Varšavi sa koncert maestrom Pjotr Palezni.
Antonio je učestvovao na mnogim muzičkim festivalima i svirao na koncertima recitale u mnogim koncertnim dvoranama, npr: Muzička palata u Valensiji, Akademija Alfred Šnitke (Hamburg), u Kulturnom centru La Beneficiecija (Valensija), Dukal palata, Medinačeli, Lazienki park (Varšava), dvorana Tripkovič (Trst, Italija), Ateneo Merkantil Valensija, Hoze Kareras koncertna dvorana, Vila-seka i na festivalima Turniej Pijanostov Palata Muslivski i Antoninie u Poljskoj, itd.
Nagrađen je u nekoliko takmičenjima: takmičenje klavira Maestro Serano (izdanjaX, XI, XIV, XVII, XXX), Internacionalno takmičenje klavira Vila de Kapdepera (Majorka), međunarodnom takmičenju pijanista Rotari-Rotarijanac (Palma de Majorka) međunarodnom muzičkom takmičenju Ars Nova - nagrada Paolo Spinčič (Trst - Italija), muzičkom takmičenju L Arhau (Barselona), međunarodnom takmičenju klavira Esteban Sančez (Kaceres), međunarodnom takmičenju pijanista Alfred Šnitke (Hamburg) i na drugima.
Debitovao je kao solista u maju 2012. godine, u Saragosa Koncert Holu, sa simfonijskim orkestrom Kastelon Superior konzervatorijuma, pod rukovodstvom maestra Hoze Luis Del Kanjo. On je takođe nastupao kao solista pod umetničkom palicom Paskala Martineza i Simfonijskog lira od Karkaiskent (Valensija).
Učestvovao je na nekoliko muzičkih kurseva klavira i kamerne muzike i dobio je savete od eminentnih profesora kao što su: Žoakin Soriano (Španija), Oksana Jablonskaja (Rusija), Frans Klidat (Francuska), Eugen Inđić (Srbija), Horhe Luis Prats (Kuba), Igor Kognolato (Italija), Ludmil Angelov (Bugarska), Grejem Džekson (Velika Britanija), Klaudio Martinez-Mehner (Nemačka-Španija), između ostalih.

Program:
V.A. Mocart - Sonata Be-dur KV358
Allegro
Adagio
Molto presto
F. Šubert - Fantazija Ef-mol D940
Allegro molto moderato
Largo
Allegro vivace
Tempo I
J. Brams - 16 valcera Op.39

Ulaz slobodan. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Zvonimir Đukić - Đule

U susret koncertu grupe Van Gogh, koji će se održati 28.11.2009. u Beogradskoj Areni, razgovarali smo sa frontmenom Đuleto...

Severina u Budvi

Najveća pop ikona današnjice sa ovih prostora, Severina Vučković održala je koncert u klubu Miracle Lounge u Budvi 12. ...

Svi na pod u Domu Omladine

Popularna domaća grupa Svi na pod! održaće svoj drugi prolećni koncert u subotu 16. aprila u velikoj sali beogradskog Dom...