Početna » Kuda? » Na koncert »

Teresa Salgueiro & Septeto Joao Cristal

 
Detalji

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd
Vreme održavanja: 1. jul 2008. god. u 21h
Cena ulaznice: 1200,1500, 1800 dinara

 
 

Još kao mala devojčica, Teresa Teresa Salgueiro je pevala tradicionalnu portuglasku muziku Fado i brazilsku bossa nova na ulicama i u tavernama Lisabona.

Sa 16 godina preselila se sa svojim prijateljima u stari deo Lisabona da bi intezivirala svoje pevačke nastupe.
Teresa Salgueiro, dugogodisnji vokal i zastitini znak kultne portugalske grupe "Madredeus" koja je krenula putevima solističke karijere, predstavlja solistički projekat "Voce e eu", gde izvodi neke od najlepših pesama po kojima je muzika Brazila postala svetski brend. Sa 16 godina preselila se sa svojim prijateljima u stari deo Lisabona da bi intezivirala svoje pevačke nastupe.

Salgueiro se upoznala sa gitaristom i producentom Pedrom Ayres Magalhães 1987. godine i oformila je grupu Madredeus zajedno sa Franciscom Ribeiro na violončelu, Gabrielom Gomes na harmonici i Rodrigom Leao na klavijaturama. Muzička grupa je snimala 11 albuma sa prestižnim izdavačkim kućama Blue Note Records, Nettwerk i EMI Records. Teresa Salgueiro pevala je 1994. godine u filmu Wima Wendersa Lisbon Story (Viagem a Lisboa)

Pevačka zvezda i zaštitni znak kultne grupe "Madredeus", Tereza Salgeiro se po prestanku rada grupe okrenula solističkoj karijeri i intenzivirala i do tada bogatu saradnju sa brojnim muzičarima iz celog sveta.

Iz te saradnje nastala su dva projekta Bossa Nova projekat - "Voce e Eu" sa brazilskim muzičarima iz „Septeto de Joao Cristal" i projekat najlepših pesama naroda Evrope i sveta "La Serena" sa portugalskim orkestrom "Lusitania Ensemble".
Salgueiro je u Sava Centru februaru ove godine održala izvanredan koncert u pratnji Ansambla Luzitanija, na kome je izvodila svoje omiljene pesme iz različitih zemalja Evrope i sveta. Publika je sjajno primila ovaj koncert pa smo se odlučili da u okviru Summertime Festivala predstavimo i drugi solistički projekat Terese Salgueiro koji u pratnji vrhunskih muzičara iz grupe "Septeto Joao Cristal" izvodi neke od najlepših pesama po kojima je muzika Brazila postala svetski brend - Bossa Nova. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Beograd sa Malagurskim

“Beograd sa Malagurskim” je prvi dugometražni film o Beogradu u režiji Borisa Malagurskog, koji će biti premijerno pri...

Premijera filma "Henkok"

Premijera filma "Henkok", u kome glavne uloge tumače Will Smith i Charlize Theron, održaće se 2. jula u Dvorani doma sindi...

Bassivity Digital Showcase

Pomocija novih hip hop izvođača afirmisane izdavačke kuće Bassivity Music...