Početna » Kuda? » Na koncert »

Igudesman & Jo

 
Igudesman & Jo
ARHIVA
Na koncert | dodato 23.08.2012.
Detalji

Ulaznice za ovaj originalan koncert mogu se nabaviti na biletarnici Kolarca po cenama od 1900 do 2500 dinara. Organizator je koncertna agencija My Way.

 
 

Igudesman i Jo, majstori komedije i klasične muzike, 13. septembra nastupaju na Kolarcu

Igudesman i Jo nastupili su u nekoliko filmova, među kojima je i njihov mockumentary (lažni dokumentarac) – Everything You Always Wanted to Know About Classical Music / Sve što ste ikada želeli da znate o klasičnoj muzici.
Igudesman i Jo, proslavljeni muzički virtuozi i majstori komedije, nastupiće 13. septembra u dvorani Kolarčeve zadužbine sa koncertom “A Little Nightmare Music” koji klasičnu muziku na veoma komičan način približava publici. Dovoljno je samo pogledati deo njihovih nastupa na YouTube strani www.youtube.com/user/igudesmanandjoo.

Aleksej Igudesman i Hjung Ki Jo (Aleksey Igudesman, Hyung-ki Joo) su klasični muzičari koji su osvojili svet svojim jedinstvenim i urnebesnim predstavama koje spajaju komediju s klasičnom muzikom i popularnom kulturom. Njihovi nastupi su do sada pregledani više od 28 miliona puta na stranici YouTube, a u mnogim zemljama su nastupali uživo na televiziji. Podjednako su spremni za nastupe u koncertnim salama kao i na stadionima, pred 18.000 ljudi, a zajednički san im je da klasičnu muziku učine dostupnom široj i mlađoj publici.

Neke od najvećih zvezda klasične muzike, kao što su Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova i Julian Rachlin, pridružile su im se u otkačenim muzičkim skečevima; Aleksej i Hjung Ki su u više navrata za UNICEF sarađivali i sa glumcima Džonom Malkovičem i nekadašnjim Džejmsom Bondom – Rodžerom Murom.

Pored turneja na kojima sa simfonijskim orkestrima izvode “A Little Nightmare Music“ i “A Big Nightmare Music “, na akademijama i muzičkim školama širom sveta vode radionice „8 do 88 – muzičko obrazovanje za decu svih uzrasta“, na kojima polaznici stiču samopouzdanje i inspiraciju za sopstvena muzička putovanja.

U 2011. godini, u bečkom Koncerthausu, Igudesman i Jo, uz pomoć stotinu violinista sa svih strana sveta, postavili su svetski rekord u najvećem broju „plešućih violinista“ koji zajedno nastupaju na istoj pozornici. Duo je osmislio i producirao postavljanje takvog rekorda u svrhu pomoći UNICEF-u.
 
 
 

LOKACIJA I VREME

MULTIMEDIA

Ovaj objekat ne sadrzi multimediju
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Koncert: "Jedan dan u vrtu ljubavi"

Jednog dana, u vrtu ljubavi, Suzani prilaze dva gospodina koja žude za njenom lepotom. Rastužila se i rasrdila u svom srcu ...

A Tribute to Villa - Lobos

Amabasada Brazila u saradnji sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine organzuje koncert pod nazivom A Tribute to Villa - Lo...

Koncert za decu iz svratišta

Nataša Tasić Knežević "pevačica kristalno jasnog tona i svetle boje glasa"....