Početna » Kuda? » Na koncert »

Il Divo u Areni

 
Il Divo u Areni
ARHIVA
Na koncert | dodato 28.03.2012.
Detalji

Mesto dešavanja: Beogradska Arena
Vreme dešavanja: 22. septembar 2012. godine

 
 

Najpoznatiji svetski klasično-pop kvartet IL DIVO nastupiće u okviru svoje nove svetske turneje 2012. godine i u Beogradskoj areni, 22. septembra.

Višegodišnja karijera „Il Divo“ fenomena krunisana je nedavno Classic Brits nagradom za „Artist of the Decade“ u Royal Albert Hallu.
IL DIVO 2012 svetska turneja prati objavljivanje njihovog poslednjeg albuma WICKED GAME (Syco/Sony Music) i prikazaće najnoviji spoj izvrsne pevačke tehnike i operskih aranžmana.

Evropsku turneju IL DIVO koju promoviše NuCoast Production, počinje u septembru i uključuje koncerte u Austriji, Srbiji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Višegodišnja karijera „Il Divo“ fenomena krunisana je nedavno Classic Brits nagradom za „Artist of the Decade“ u Royal Albert Hallu. Time je potvrđen uspeh koji četvorica pevača uživaju od momenta kada su se pojavili na svetskoj sceni sa multiplatinastim debi albumom 2004. godine. Nastavljajući dalje sa najprodavanijim albumima – „Ancora“, „Siempre“ i „The Promise“, Il Divo je ostao dosledan svojoj umetničkoj misiji u kojoj šire svetu svoju strast prema muzici i verovanje u njenu sjedinjujuću silu.

“Kvartet Il Divo maestralnim izvođenjem operskih verzija pop hitova, u kombinaciji sa zadivljujućom scenografijom, izvamio je ovacije pune Arene, a čini se da je i beogradska publika uspela da osvoji šarmantne pevače”. “Publici nije ostalo ništa drugo nego da bude oduševljena izvođenjem poznatih pop numera u operskom maniru, glasovima i pojavom četvorice momaka.” “Tokom dva sata Il Divo je pokazao zašto je postao muzički fenomen.” - pratile su reportaže iz medija koncert Il Diva pre tri godine u Beogradskoj areni.

Rekordni klasični kvartet, švajcarski tenor Urs Buhler, bariton Carlos Marin iz Španije, francuski pop pevač Sebastien Izambard i tenor David Miller iz Amerike, prvi put nastupili su zajedno 2003. posle iscrpne potrage muzičkog producenta Simon Cowella da pronađe četiri pevača različitog individualnog talenta koji bi, kao grupa, stvorili muzičku magiju.
U šestogodišnjem zadivljujućoj karijeri, Il Divo se kontinuirano razvijao okupivši milione fanova širom sveta.

Prodali su više od 26 miliona albuma, 150 zlatnih i platinastih diskova, preko 2 miliona ulaznica za koncerte.

IL DIVO donosi scenu još moćniju od prethodne a pored uživanja u njihovom pevačkom umeću, publiku će iznenaditi gotovo filmski scenario koji će pratiti svaku numeru.

Sa novim dizajnerom nastupa, kreativnim direktorom Brian Burke koji je između ostalog, radio i kao umetnički direktor nastupa Celine Dion u Las Vegasu, turneja 2012. donosi odlične vizuelne i muzičke kombinacije koju čine stare pesme i premijerne sa njihovog novog albuma Wicked Game koji je, od objavljivanja u novembru 2011., već prodat u preko million primeraka širom sveta.

“Il Divo je savršena moderna fuzija opera, pozorišta i koncertnog izvođenja. Privilegija je kreirati vizuelni portret koji poziva publiku na gotovo pozorišno putovanje kroz njihovu muziku.” – izjavio je Brian Burke.

Wicked Game je peti studijski album koji pored naslovne numere, dramatične obrade pesme Chris-a Issak-a, uključuje i emotivno prelepu pesmu Roy-a Orbinson-a “Crying”, adaptaciju kompozicije “Adagio for Strings” Samuel-a Barber-a pod nazivom “Dove L’Amore” kao i verziju nezaboravne pesme “Time to Say Goodbye”.

“Stalno se trudimo da podižemo stvari na nov nivo,” izjavio je Urs. “Svaki put kada uradimo nešto novo, želimo još bolje. Radujemo što još uvek to i uspevamo.” – dodao je Urs.

“Novi album je mnogo zreliji i ozbiljniji. Od kada smo počeli, mnogo ljudi je pokušavalo da radi isto što i mi. Zato smo morali da se menjam ili više nikoga ne bismo interesovali.” – rekao je Urs.

Carlos, David, Sebastien i Urs radili su 18 meseci na pripremi poslednjeg albuma i sada su krenuli na novu turneju koja će opet zadiviti sve prisutne ali i doneti nešto novo, drugačije. “Kako možemo da se poboljšamo?! – pitali su četvorica rodonačelnika pop operskog pevanja. “Morali smo Il Divo da posmatramo kao novi projekat”, odgovara Sebastien i dodaje “Bila je to velika investicija za sve nas po pogledu uloženog vremena, strasti i kreativnosti”.
Carlos opisuje proces rada na novom albumu i turneji kao “neverovatno – stvarno možete čuti evoluciju. A i povezanost među nama sa kojom stvaramo magiju, je jača nego ikada.” “Izvlačimo dela klasične muzike i dajemo im novu dimenziju kao i tekstove: npr. jedna od novih pesama zasnovana je na Betovenovoj “Mesečevoj sonati”. Harmonski je više nego interesantna”, rekao je Urs.

Kada su se pojavili počele su rasprave na temu pod koji muzički žanr ih klasifikovati. Da li je to opera? Pop opera? Muzičko pozorište? Ali svi pokušaju dati im odrednicu skretali su pažnju sa njihovih različitih talenata – Ursovo klasično muzičko školovanje ali istovremeno i nastupe u heavy metal bendu (i dalje je strastveni gitarista); Sebastianovo pop angažovanje jer je pre Il Diva bio jedan od vodećih francuskih pop pevača, Carlosovu strast ka muzičkom pozorištu i bel kantu u čijim oblastima je objavio čak dva albuma do svoje desete godine, Dejvidovo intenzivno školovanje a zatim i nastupi u operi.
Il DIVO sa nestrpljenjem isčekuje nove koncerte jer kako sami kažu “Ovo nije posao. Ovo je strast.”

IL DIVO & ORCHESTRA IN CONCERT - 2012 WORLD TOUR
CENTRAL & EASTERN EUROPE – SEPTEMBER
9/13 Prag / O2 Arena
9/15 Salzburg / Arena
9/17 Zagreb / Arena
9/19 Bratislava / Ondrej Nepela Arena
9/20 Budimpešta / Laszlo Papp Arena
9/22 Beograd / Beogradska arena


Ulaznice su u prodaji od petka, 30. marta a ekskluzivni VIP paketi biće dostupni na svim tržištima i uključivaće ulaznicu sa najboljim mestom, upoznavanje, fotografisanje, uzimanje autograma i limitirani poklon od članova kvarteta IL DIVO! Da biste obezbedili VIP ulaznicu, posetite sajt www.ildivo.com 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Popust na kupovinu ulaznica uz Visa

Potpisivanjem ekskluzivnog ugovora između kompanije Visa International i Arene Beograd koji će omogućene su posebne pogodn...

Beogradski sindikat 2012.

Posle više od šest godina nakon svog poslednjeg beogradskog koncerta, Sindikat će, u subotu 28. aprila 2012, obradovati sv...

Gibonni - Toleranca Tour

Želja mnogobrojnih domaćih obožavalaca popularnog kompozitora i pevača Gibonnnija konačno se obistinila!...