Početna » Kuda? » Na koncert »

The Police

 
The Police
ARHIVA
Na koncert | dodato 13.06.2008.
Detalji

Mesto održavanja koncerta: Ušće, Beograd
Vreme održavanja koncerta: 24. jun 2008.god.
Cena ulaznice 2500 i 4500 dinara

 
 

Na koncertu će biti izvedeni kako stari hitovi, Roxanne, Message in a Bottle, Every Breath You Take, So Lonely i mnogi novi hitovi. Kao predgrupa na koncertu “The Police” nastupiće grupa "The Counting Crows".

Grupa je počela da se probija u periodu kad je pank groznica zahvatila muzičku scenu, krajem 70ih. Svaki član je došao iz različitog muzičkog pravca: Samers je svirao u grupi The Animals, Soft Machine i Kevin Ayers, Koplend je bio član Curved Air i
Grupa "The Police" na beogradskom koncertu nastupiće u orginalnoj postavi: Sting, Andy Summers i Stewart Copeland. Kompletnu produkciju bine, rasvete i ozvučnja radiće "The Police".

Od samog početka, The Police je smatran za jedinstven bend – grupu koja je u stanju da za vreme žive svirke pretvori, i onako impresivan zvuk snimljen u studiju, u nešto natprirodno. Kombinujući kontrolisanu energiju i izazovnu melodiju, Sting, Stjuart Koplend i Endi Samers su svirali instinktivno improvizujući kao džez trio i ispoljavajući divlju energiju pank-rok benda – spoj koji ih je načinio jednom od ključnih rok grupa u 70im i 80im godinama prošlog veka.

Grupa je počela da se probija u periodu kad je pank groznica zahvatila muzičku scenu, krajem 70ih. Svaki član je došao iz različitog muzičkog pravca: Samers je svirao u grupi The Animals, Soft Machine i Kevin Ayers, Koplend je bio član Curved Air i imao kratku solo karijeru kao Klark Kent, dok je Sting svirao u raznim grupama koje su izvodile džez fuziju. Bend je prikazao svoju virtuoznost, ubacujući sopstvene delove u rege gruv i kompleksne aranžmane. Uz Samersovu energičnu i inovativnu svirku na gitari, Koplendovu varljivo složenu kombinaciju ritmova i Stingov ravnomeran bas i uzvišen vokal, The Police su bez sumnje bili najodvažniji predstavnici žanra, u to vreme poznatog kao novi talas.


Njihov prvi album, "Outlandos D'Amour" je izdala kuća A&M Records 1978. godine i ubrzo je izbio na vrh top lista sa hitovima kao što su "Roxanne" i "So Lonely." Drugi album, "Reggatta de Blanc", je izašao sledeće godine i takođe je osvojio vrhove top lista i doneo nam hitove kao što su "Message in a Bottle" i "Walking on the Moon". On je, takođe, doneo bendu prvu Gremi nagradu za naslovnu numeru. "Zenyatta Mondatta" je usledio 1980. godine, i doneo još dve Gremi nagrade za grupu, kao i hitove "Don't Stand So Close To Me" i "De Do Do Do, De Da Da Da" koji su bili među prvih deset na top listi. Godine 1981. izašao je novi album grupe The Police "Ghost in the Machine" koji je postao dupli platinum sa hit singlovima "Every Little Thing She Does is Magic" i "Spirits in the Material World."

Nakon pauze od godinu dana, članovi benda su se ponovo okupili da snime "Synchronicity", album za koji se ispostavilo da je njihov najbolji, a koji im je doneo tri Gremi nagrade. Ovaj najuspešniji album grupe The Police, je lansirao pesmu "Every Breath You Take", jednu od najpoznatijih balada iz 80ih godina i dobitnika nagrade BMI 2005 godine za emitovanje na radiju od osam miliona puta.

Nakon što se bend raspao 1984. godine, odvojene karijere svih članova benda su i dalje cvetale. Sting je izdao "Dream of the Blue Turtles" 1985., na čijem stvaranju su učestvovali mnogi poznati džez muzičari, uključujući Keni Kirklenda, Derila Džounsa, Omara Hakima i Branforda Marsalisa. Stingova uspešna solo karijera se nastavila izdavanjem albuma "Bring On The Night", "Nothing Like The Sun", "The Soul Cages", "Ten Summoner's Tales", "Mercury Falling", "Brand New Day", "All This Time", "Sacred Love", i poslednji, "Songs from the Labyrinth", kojim je lično odao počast Džonu Daulendu, kompozitoru iz 16og veka, koji je debitovao kao prvi na Billboardovoj top listi klasične muzike, i tu se zadržao 15 nedelja zaredom.

U martu 2003., grupa The Police se na kratko vratila na scenu radi ulaska u rokenrol Hol Slavnih. Odsvirali su tri klasika "Roxanne", "Every Breath You Take", i "Message in a Bottle" i obnovili nadu kod obožavatelja u celom svetu da bi se u budućnosti ponovo mogao okupiti jedan od najinovativnijih i najuticajnijih rokenrol bendova.

Iako su postojali samo nešto više od šest godina, doprinos ovog benda rok muzici je ogroman. Oni su bili prvi bend koji je integrisao smisleni pristup pank roka i pokretačku, pozitivnu energiju regea. Pošto su prodali preko 50 miliona albuma širom sveta, The Police je doživeo neviđen uspeh na top listama i osvojili su brojne nagrade što kritike, tako i publike, ali nikad nisu dozvolili da takve sporedne stvari zasene njihovu predanost samoj muzici. To se može videti kroz celu istoriju benda, od samog početka do kraja, i dobija se jasna, sažeta slika muzičke grupe koja nas je povela na kratko, ali nezaboravno putovanje kroz najveće dubine svoje duše – a istovremeno nam priuštila sjajan provod.Pogledaj i:

koncert

,

the police

,

usce

,

beograd

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Promocija CD-a Č. Markovića

U Restoranu Partizan, 15. maja 2008, održana je promocija novog albuma Čede Markovića u izdanju PGP RTS-a...

"Prirodno je voleti tehniku"

Međunarodni sajam tehnike i tehnoloških dostignuća biće održan na Beogradskom sajmu od 11. do 15. maja....

Cristian Varela

U svojoj, sedamnaest godina dugoj karijeri, proslavljeni Španac Cristian Varela zasluženo je nagrađen sa preko 25 priznanj...