Početna » Kuda? » Na koncert »

Žan Mišel Žar

 
Žan Mišel Žar
ARHIVA
Na koncert | dodato 12.07.2011.
Detalji

Mesto dešavanja: Beogradska Arena
Vreme dešavanja: 10. oktobar 2011.

 
 

Muzički revolucionar, Žan Mišel Žar, u sklopu svoje svetske turneje "World Tour 2011" nastupiće u Beogradskoj areni, 10. oktobra. Ovo će biti drugi nastup ovog umetnika u Beogradskoj areni.

Svetsku slavu postigao je 1977. godine sa albumom “OXYGENE” koji je prodat u preko 18 miliona kopija.
U Beogradskoj areni nas očekuje nezaboravan audio-vizuelni doživljaj sa savršenim spajanjem neverovatnih scenskih efekata integrišući najnoviju tehnologiju zvuka i svetla.

Neobična sudbina Žan Mišel Žara vođena je putem koji mu je genetski predodređen. Otac, Maurice Jarre, bio je kompozitor najpoznatijih melodija holivudskih filmova (Doktor Živago, Lorens od Arabije, i dr.) i obojica su se izgradila u muzičare svetskog ugleda zbog njihove individualnosti i jedinstvenog talenta.

Svetsku slavu postigao je 1977. godine sa albumom “OXYGENE” koji je prodat u preko 18 miliona kopija.

Žan Mišel Žar, pionir u svojoj oblasti, dosta je doprineo u širenju muzičke revolucije u dvadesetom veku u razvoju elektronske muzike, zasnivajući je na zvucima umesto na notama, dopuštajući kompozitoru da postane sam svoj majstor.

Na klasičnim studijama harmonije i kontrapunkta na Konzervatorijumu u Parizu, našao je inspiraciju u menjaju muzike u sadržaju, uključujući svoju viziju dodavajući tehnologiju i sredstva nove epohe.

Ovaj izumiteljski poduhvat doneo mu je priznate albume kao što su “OXYGENE”, “EQUINOXE”, MAGNETIC FIELDS”, “ZOOLOOK”, “RENDEZVOUS”, “WAITING FOR COUSTEAU” i preko 80 miliona prodatih izdanja.

Uklapajući svoja muzička remek dela u savršen spoj sa neverovatnim scenskim efektima, na svojim koncertima koje najčešće drži napolju, stapajući postojeću arhitekturu sa komplikovanim sistemima lasera, vatrometa i muzike, stvario je jedan nadasve prepoznatljiv imidž i novi pravac kako u muzici tako i u koncertnom izvođenju. Svaki koncert je tematski uklapan sa važnim istorijskim događajima za određeni region pa će tako ostati upamćeni koncerti koje je održao: 1971. - AOR (u Parizu), 1989. - Destination Trocadero (u Parizu), 1994. - Jarre Unplugged (u Parizu), 1995. - Festa Italiana (u Torinu), 1995. - UNESCO 50th Anniversary (u Parizu), 1997. - Wetten, dass..? (u Beču), 1998. - Fifa World Player 97 (u pariskom Diznilendu), 1998. - France Festival (u Tokiju), 1998. - FNAC Paris (u Parizu) koje je sa oduševljenjem pratilo na stotine miliona ljudi. Kao ambasador dobre volje UNESCO-a Žan Mišel Žar je u Sahari, u Maroku, održao koncert pod nazivom Voda za život (Water for Life) 16. decembra 2006.

Danas, Žan Mišel Žar je sinonim za mistično. Svojim albumima " Oxygene", "Equinoxe" te "Magnetic Fields" postao je vizionar koji je uticao na mnoge umetnike od Air, Daft Punka, Moby-a pa sve do The Chemical Brothersa i mnogih drugih. Njegovi koncerti takođe su deo Žar mita.

Ulaznice za koncert Žana Mišela Žara koji će se 10. oktobra odžati u Beogradskoj areni, mogu se naći u prodaji po cenama od 3000, 4000 i 5000 dinara na sledećim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Šetnja sa dinosaurusima

Dinosaurusi su vladali planetom zemljom 200 miliona godina. Sada su ponovo tu, i kao glavni akteri izuzetne scenske postavke,...

Faithless

Najpopularniji svetski dens sastav Faithless održaće veliki koncert 22. marta u Beogradskoj areni! ...

Parni Valjak „Bez struje“u NS-u!

Nakon pet rasprodatih akustičnih koncerata u Sava centru, u martu mesecu ove godine, legendarna grupa Parni Valjak nastupić...