Početna » Kuda? » Na koncert »

Duo BraVu-ra u Guarneriusu

 
Duo BraVu-ra u Guarneriusu
ARHIVA
Na koncert | dodato 09.06.2008.
Detalji

Mesto održavanja. centar lepih umetnosti Guarnerius, Beograd
Vreme održavanja: 13. jun 2008. god. u 20h
Cena ulaznice: 200 dinara, za đake i studente 100 dinara

 
 

Posle izuzetno uspešnog nastupa Vujićeve u Guarneriusu decembra 2007. godine, višestruko nagrađivana violončelistkinja u Beograd dolazi sa švedskim pijanistom i violinistom sa kojim je oformila duo BraVu-ra marta ove godine.

Vida i Maximilian imaju zavidne solističke karijere i dobitnici su brojnih nagrada - Vujićeva je dobitnica "Thomestik-infeld" nagrade, kao i nagrade "Stanojlo Rajčić" za najbolji nastup u Galeriji SANU u sezoni 2006/2007., a Bratt je dobitnik nagr
Srpsko/ švedski muzički duet koga čine violončelistkinja Vida Vujić i pijanista Maximilian Bratt, premijerno će se predstaviti publici Guarneriusa.

Vida i Maximilian imaju zavidne solističke karijere i dobitnici su brojnih nagrada - Vujićeva je dobitnica "Thomestik-infeld" nagrade, kao i nagrade "Stanojlo Rajčić" za najbolji nastup u Galeriji SANU u sezoni 2006/2007., a Bratt je dobitnik nagrade "Vivian Hamilton" za interpretaciju Šopenove muzike.

Vida Vujić (violončelo) završila je Školu za muzičke talente u Ćupriji u klasi prof. Bajre Akića i Aleksandra Fedorčenka. Sa šesnaest godina je primljena na Univerzitet za muzičke i scenske umetnosti u Gracu (Austrija), na kome je diplomirala i magistrirala sa najvišim počastima u klasi prof. Rudolfa Leopolda. Usavršavala se na kursevima I. Kucera, D. Levina, f. Milera, V. Despalje, I. Monigetija, D. Ferstmana, J. Ksaverijeva, M. Kopea, S. Apolina, R. Filipina, L. Hopkinsa, K. Janković i Jang Cang Coa.

Dobitnica je nagrada na republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima, među kojima se ističu- prve nagrade 1992., 1993., 1995. i 1997. godine na međunarodnom takmičenju mladih muzičara "Petar Konjović" u Beogradu; prva nagrada na muzičkom maratonu u Beogradu 1996. godine; prva nagrada na međunarodnom konkursu za mlade u Strezi – Italija, 1994. godine; dve druge nagrade (2000. i 2002.godine) na takmičenju u Licenu (Austrija).

Maximilian Bratt (violina i klavir) potiče iz muzičke porodice i rano počinje sa časovima klavira i violine. Godine 1997.dobija fondacionu stipendiju za studije na Kraljevskom koledžu muzike u Londonu gde jula 2001. godine polaže ispit kod prof. Irine Zaritskaje (klavir) i Dr Felixa Andrijevskog (violina) za oba instrumenta sa najvišim počastima.

Maximilian je dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Od 2002. godine Maximilian živi u Beču gde nastupa kao solista i kamerni muzičar, a usavršavanje nastavlja na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču u klasi profesorke Jele Spitkove.

Održao je veliki broj koncerata na oba instrumenta, kako solističkih tako i sa kamernim ansamblima širom Evrope. 2007. godine je bio angažovan od strane "Internacionalnog društva Šopen" za veliki broj nastupa na klaviru u violini, kako u Beču, tako i na godišnjem festivalu u Gmingu (Austrija). 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tango Night

Milonga SHLEP je plesni tango događaj koji će se održavati svakog četvrtka od 21h do 02h uz prisustvo velikog broja beogr...

24 sata Elegancije

Prošlog vikenda,super glamurozna manifestacija 24 SATA ELEGANCIJE je učinila da Grand Casino Beograd i plato ispred njega p...

Vlatko Stefanovski

Vodeća gitarska zvezda eksjugoslovenskih prostora Vlatko Stefanovski promovisaće svoj nedavno objavljeni prvi bluz album "T...