Početna » Kuda? » Na koncert »

Katarzyina Kasia Sadej u Srbiji

 
Katarzyina Kasia Sadej u Srbiji
ARHIVA
Na koncert | dodato 22.03.2011.
Detalji

22. marta 2011. godine u 20h, u sali Guarneriusa u Beogradu
28. marta 2011. godine u 20h, u Gradskoj kući u Subotici
30. marta 2011. godine u 20h, u Sinagogi u Novom Sadu

 
 

Pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Beogradu, a u organizaciji Guarneriusa, istaknuti kanadski mecosopran Katažina Kaša SONDEJ (Katarzyina Kasia Sadej) će povodom obeležavanja Dana Frankofonije, održati mini turneju u Srbiji.

Sondejeva je jedna od četiri operska umetnika koji su 2008. i 2009. godine učestvovali na majstorskom kursu čuvenog soprana Benite Valente, na festivalu National Arts Center Summer Music Festival u Ontariju.
Sondejeva je dobitnica prestižnih međunarodnih nagrada, sarađivala je sa vrhunskim solistima i orkestrima, a njene nastupe uvek prate sjajne kritike. Klavirski saradnik Kaše Sondej, biće naša čuvena pijanistkinja Nada KOLUNDŽIJA.

***Poseban kuriozitet zanimljivog programa turneje, koji obuhvata kompozicije od drevnih vremena do impresionizma, predstavljaju tradicionalne narodne pesme iz kanadske provincije Kvebek, koje kod nas do sada nisu izvođene.

Program:
Debussy, Faure, Rigacci, Berlioz, Bizet i tradicionalne narodne pesme iz Kvebeka

Mecosopran KATAŽINA KAŠA SONDEJ (Katarzyina Kasia Sadej) je rođena u Vroclavu (Poljska). Diplomirala je na Univerzitetu u Otavi (Kanada), a master studije je završila na Univerzitetu u Torontu. 2010. godine diplomirala je na operskom odseku prestižnog Bard koledža u Njujorku.

Kao solista ili kao član prestižnih ansambala, Kaša je nastupala širom sveta, a naša publika je imala priliku da je čuje prilikom gostovanja uglednog kanadskog ansambla Les Amis u Guarnerisu. Sa ovim ansamblom, koji okuplja najbolje kanadske umetnike, Sondejeva sarađuje od premijernog izvođenja dela Majkla Pepe Isomorphe (Glenn Gould Studio, 2008). Iste godine je nastupala i u Karnegi Holu, u svetskoj premijeri dela Oceanic Verses, kompozitorke P.Prestini.

Sondejeva je jedna od četiri operska umetnika koji su 2008. i 2009. godine učestvovali na majstorskom kursu čuvenog soprana Benite Valente, na festivalu National Arts Center Summer Music Festival u Ontariju.

Nedavno je nagrađena priznanjem "Marc and Eva Stern Fellowship 2010" i bila je jedan od članova trupe "Stern Fellow Singers" u Kaliforniji, juna 2010. godine.

Od velikog broja Kašinih nagrada i priznanja, izdvajamo prestižnu nagradu Vivian Asfar Memorial, koja se godišnje dodeljuje najperspektivnijem mladom pevaču, nagradu William and Phyllis Graduating Award Univerziteta u Torontu, bila je finalista audicije Metropolitan Opera National Council i stipendista Univerziteta u Otavi i Torontu, Bard koledža i Udruženja operskih umetnika Kanade.
www.katarzynasadej.com
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Deveti dani italijanskog filma u NS

Deveti Dаni itаlijаnskog filmа u Novom Sаdu ponovo se održаvаju u prestižnoj sаli Kulturnog centrа Novog Sаdа....

Dani evropske bastine

Od samog pocetka Dani evropske bastine imaju veliku ulogu u formiranju svesti o evropskom identitetu, ne samo u kulturnom, ve...