Početna » Kuda? » Na koncert »

Ortodox Celts

 
Ortodox Celts
ARHIVA
Na koncert | dodato 17.11.2010.
Detalji

Mesto održavanja: klub Akademija, Beograd
Vreme održavanja: 27. novembar 2010. godine u 22h
Cena ulaznice: 700 dinara

 
 

Jedan od najpopularnijih domaćih bendova, beogradski irish folk-rockeri "Ortodox Celts" održaće koncert na Akademiji, 27. novembra, sa početkom u 22h.

Njihov prvi album, objavljen 1994. godine, sastojao se isključivo od standarda irske folk muzike, a već od drugog uključuju i sopstvene pesme pisane i komponovane u tom stilu.
Poslednji veliki koncert u Beogradu Kelti su održali pre nešto više od osam meseci, kada su tradicionalno, osamnaesti put u karijeri, obeležili Saint Patrick's Day, a svojim nastupom na Akademiji upriličiće još jedan fantastičan provod uz preko 2 sata žive svirke, onako kako samo oni umeju!

Orthodox Celts su osnovani 1992. kao akustični sastav (violina, bendžo, mandolina, frula, harmonika), da bi, dodavanjem bubnjeva, bas i ritam gitare, vremenom prerasli u pravu koncertnu atrakciju, koja neguje progresivni irish folk-celtic rock zvuk.

Njihov prvi album, objavljen 1994. godine, sastojao se isključivo od standarda irske folk muzike, a već od drugog uključuju i sopstvene pesme pisane i komponovane u tom stilu. Do sada su objavili pet studijskih albuma, dva singla i jedan split live album, sa grupom Pachamama. Zanimljivo je da se skoro svi članovi ovog sastava deklarišu kao navijači fudbalskog kluba Seltik.

Bend će na Akademiji nastupiti u sastavu: Aca Celtic - vokal, Lale - irski tenor bendžo, mandolina, Johnny- violina, Popke - tin whistle/low whistle, Gruja- bas gitara/prateći vokal, Vladan - gitara/prateći vokal i Džekac - bubnjevi/bodhran. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izlozba fotografija: Pogledi iz istorije

Institut Servantes, u saradnji sa Ambasadom Španije, organizuje svečano otvaranje izložbe fotografija Pogledi iz istorije,...

Marky Ramone u SKC-u

Zahvaljujući izvanrednom nastupu pred više od 8000 ljudi, poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala, Marc Bell u javnost...

Promotivna trka Nike Free Running

Promotivna trka kompanije Delta Sport Grupe najavila novu Nike Free Running kampanju....