Početna » Kuda? » Na koncert »

Ortodox Celts

 
Ortodox Celts
ARHIVA
Na koncert | dodato 17.11.2010.
Detalji

Mesto održavanja: klub Akademija, Beograd
Vreme održavanja: 27. novembar 2010. godine u 22h
Cena ulaznice: 700 dinara

 
 

Jedan od najpopularnijih domaćih bendova, beogradski irish folk-rockeri "Ortodox Celts" održaće koncert na Akademiji, 27. novembra, sa početkom u 22h.

Njihov prvi album, objavljen 1994. godine, sastojao se isključivo od standarda irske folk muzike, a već od drugog uključuju i sopstvene pesme pisane i komponovane u tom stilu.
Poslednji veliki koncert u Beogradu Kelti su održali pre nešto više od osam meseci, kada su tradicionalno, osamnaesti put u karijeri, obeležili Saint Patrick's Day, a svojim nastupom na Akademiji upriličiće još jedan fantastičan provod uz preko 2 sata žive svirke, onako kako samo oni umeju!

Orthodox Celts su osnovani 1992. kao akustični sastav (violina, bendžo, mandolina, frula, harmonika), da bi, dodavanjem bubnjeva, bas i ritam gitare, vremenom prerasli u pravu koncertnu atrakciju, koja neguje progresivni irish folk-celtic rock zvuk.

Njihov prvi album, objavljen 1994. godine, sastojao se isključivo od standarda irske folk muzike, a već od drugog uključuju i sopstvene pesme pisane i komponovane u tom stilu. Do sada su objavili pet studijskih albuma, dva singla i jedan split live album, sa grupom Pachamama. Zanimljivo je da se skoro svi članovi ovog sastava deklarišu kao navijači fudbalskog kluba Seltik.

Bend će na Akademiji nastupiti u sastavu: Aca Celtic - vokal, Lale - irski tenor bendžo, mandolina, Johnny- violina, Popke - tin whistle/low whistle, Gruja- bas gitara/prateći vokal, Vladan - gitara/prateći vokal i Džekac - bubnjevi/bodhran. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Novi koncept-klub na vodi "SPLAY"!

Premijerno predstavlja vrhunski Fusion restoran by Moon, Lounge Beach Bar, Galeriju moderne umetnosti, Noćni klub i After-...

Siniša Ilić - Posledice

Izložba Siniše Ilića Posledice u Salonu Muzeja savremene umetnosti obuhvata ciklus od trideset crteža na papiru i zidnu s...

Danas koncert PINK MARTINI-ja

Koncert portlandskoog benda koji se ne propušta!...