Početna » Kuda? » Na koncert »

Gotan Project

 
Gotan Project
ARHIVA
Na koncert | dodato 10.11.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Beogradska arena, Beograd
Vreme održavanja: 17. novembar 2010. godine u 20h
Cena ulaznice: 2300 dinara (tribine nivo 400), 2600 dinara (tribine nivo 200 III kategorija), 2900 dinara (tribine nivo 200 II kategotrija), 3300 dinara (parter)

 
 

Incognito i Arena Beograd dovode Gotan Project u Beograd u sklopu nove turneje gde će predstaviti svoj treći studijski album Tango 3.0 i nastupiti, po prvi put, u Beogradskoj areni.

Elegantan trio u crnim odelima napravio je veliki internacionalni uspeh debi albumom La Ravancha del Tango.
"Mora da je tango nastao iz monotonije koja je oslikana kroz njegove harmonije, melodije, ritmove i estetiku." – ovo su reči velikog vizionara tanga Astora Pjacole koje je kao svoju mantru prihvatio Gotan Project.

Gotan Project se pojavio na muzičkoj sceni 1999. i pridobio publiku svojim inovativnim miksom tanga i elektro muzike. Elegantan trio u crnim odelima napravio je veliki internacionalni uspeh debi albumom La Ravancha del Tango.

Gotan Project osnovali su u Parizu, Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller, francuski esteta, argentinski gitarista i švajcarski programer. Posle par eksperimenata inspiraciju su pronašli u tangu obogativši scenu zavodljivom muzikom i zvucima Argentine.

Sebe definišu kao "top Argentinean musicians exiled in Paris", a kao svoju najveću inspiraciju navode muziku Carlosa Gardele i Astora Piazzollae. Njihove teme, posebno Qeremos Pay, Santa Maria i El Capitalismo Foraneo, spadaju u najkorišćenije u filmovima, serijama i remixima – za potrebe plesnih performansa. Ime "gotan" je nastalo prostim permutovanjem reči tango, dok je ostatak naziva došao sam po sebi. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

70 godina rođenja Džona Lenona

Povodom 70 godina od rođenja Džona Lenona, u centru Beograda u subotu u podne biće upriličena neformalna posveta ovom vel...

Izložba Seli Yuki

“Pokušavam da prebrojim preostala zrna peska na noktu”...

Faithless

Najpopularniji svetski dens sastav Faithless održaće veliki koncert 22. marta u Beogradskoj areni! ...