Početna » Kuda? » Na koncert »

Piano duo LP u Guarneriusu

 
Piano duo LP u Guarneriusu
ARHIVA
Na koncert | dodato 26.05.2008.
Detalji

Mesto održavanja: centar lepih umetnosti Guarnerius, Beograd
Vreme održavanja: 29. maj 2008.god. u 20h
Ulaz slobodan

 
 

Specijalni gosti koncerta su holandski kompozitori Chiel Meijering i Huba De Graaff, koja će istog dana u 13h u Guarneriusu održati predavanje "Zvučnik kao instrument u mojim delima"

Sonja Lončar i Andrija Pavlović su završili postdiplomske studije klavirskog dua u Rostoku (Nemačka), gde su trenutno na jedinim doktorskim studijama u Evropi.
Jedan od najboljih klavirskih dueta na svetu Piano duo LP (Sonja Lončar i Andrija Pavlović), nastupiće u Centru lepih umetnosti Guarnerius u četvrtak 29. maja 2008. godine, sa početkom u 20h.

Sonja Lončar i Andrija Pavlović su završili postdiplomske studije klavirskog dua u Rostoku (Nemačka), gde su trenutno na jedinim doktorskim studijama u Evropi. Do sada su nastupali u svim većim gradovima Srbije, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Poljskoj, San Marinu, Italiji, Holandiji, Nemačkoj i Americi, kao i na festivalima BELEF, BEMUS, Noć Muzeja (Budimpešta), Činč–kompozitori u prvom licu, Umeće tranzicije... Osvajali su nagrade na takmičenjima u Rimu i Krakovu, a dobitnici su i specijalne nagrade za izvođenje dela holandskog kompozitora Chiel Meijering-a. Nastupali su sa gudačkim orkestrom "Dušan Skovran" i svirali za UNICEF.

Chiel Meijering je jedan od najplodnijih holandskih autora napisao je preko 400 kompozicija uglavnom za manje kamerne sastave, ali i opere "St. Louis Blues" i "Gerswin in Blue". Prekretnica u njegovoj karijeri je delo "I can't get no satisfaction" (1983), koje je zasnovano na istoimenoj originalnoj pesmi grupe "The Rolling Stones", kada počinje da kombinuje klasičnu muziku sa drugim žanrovima, smatrajući erotiku, senzualnost i čak obsenost, najvažnijim komponentama za kvalitetno izvodjenje njegovih dela.

Huba De Graaff je završila sonologiju i kompoziciju u Utrehtu i Amsterdamu, gde su joj mentori bili čuveni holandski kompozitori Louis Andriessen, Giliusa van Bergeijk i Walter Zimmermann. Huba kombinuje elektroniku sa klasičnom muzikom, pa tako nastaju dela za gudačke kvartete i elektorniku, klavirski duo i elektroniku, delo "komjuter/violina", kao i opera za zvučnike i pevače. Svirala je u holandskim bendovima Transister, The Tapes, The Sisters. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Koncert Nile u SKC-u

Trenutno najpopularniji Death Metal bend na svetu, NILE u sklopu Ityphallic turneje nastupiće 5.septembra u maloj sali SKC-a...

Koncert Mileta Kitića

Mile Kitić, jedna od najvećih zvezda savremene folk muzike, održaće veliki koncert u Beogradskoj areni 7. maja. Čovek ko...

Studenica - osam vekova slikarstva

Programi koji prate i upotpunjavaju svaku našu izložbu osmišljeni su po meri publike različitih interesovanja i uzrasta. ...