Početna » Kuda? » Na koncert »

Supernaut u Letnjoj Šikari

 
Supernaut u Letnjoj Šikari
ARHIVA
Na koncert | dodato 21.05.2008.
Detalji

Mesto održavanja: klub Letnja Šikara, Beograd
Vreme održavanja: 22 maj 2008. god. u 19h
Cena ulaznice: 300 dinara

 
 

Debi album "Budućnost sada" (Zvono records, 1993) predstavio ih je kao proto-indastrial bend sa izvesnom dozom nostalgije za 60-im i autsajderskim bendovima esid-roka.

Novi, peti album "Eli" najavili su spotovima "Strast" i "Oh mili (Neupokojeni)" koje je režirao Joca Backulja.
Sastav Supernaut, koju predvodi umetnik Srdjan Djile Marković, nastupiće u klubu Letnja šikara 22. maja, čime će još jednom potvrditi reputaciju najnekomercijalnijeg gradskog benda, koju su stekli nedugo po osnivanju 1992. godine.

Potom su objavili živi album "Live in Zombie Town" (Urbazona Trotorok), a jedno vreme su radili i kao pozorišna trupa Sonje Savić i pojavljivali se na festivalima alternativnog teatra. Sa tom poznatom glumicom snimili su i filmove "Supernaut", "Superstvarnost" i "Play", koji su predstavljeni i u londonskoj Tejt galeriji (Tate).

Osudjeni na beogradsku mrežu malih noćnih klubova, zbog suviše radikalne vizije za tehno-disko lobotomiju 90-tih, "Supernaut" izbacuju svoj prvi strateški "hit", psihobili himnu "Tata Rolingstound" na trećem albumu "Niže nego ljudski". Tada su proširili i postavu električnom gitarom, insistitrajući na fuziji rokenrol klišea sa elektronikom.

Djile je u intervjuima potencirao da je ceo beogradski industrial umro i pre nego što je realizovao svoj potencijal.

Četvrti album "Raj na nebu, pakao na zemlji" (2000) upamćen je po hitu "Model" i kratkotrajnoj avanturi sa ženskim vokalnim duetom Aleksandra A. i Dejana J.

Bend praktićno nestaje sa scene poćetkom novog veka, a reaktiviran je prošle godine u postavi Djile (programiranje, vokal, gitara) i Saša Radić (bas, mašine).

Novi, peti album "Eli" najavili su spotovima "Strast" i "Oh mili (Neupokojeni)" koje je režirao Joca Backulja.Pogledaj i:

koncert

,

supernaut

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Parni valjak 2012.

Legendarna zagrebačka rok grupa Parni valjak nastupiće na ekskluzivnim koncertima u Sava Centru. ...

Judas Priest & Cavalera Conspiracy

Prvi put u Srbiju nastupa jedan od najvećih heavy metal bendova svih vremena "JUDAS PRIEST", a kao predgrupa nastupiće Cava...

Tribute to Pink Floyd

Australijski sastav "The Australian Pink Floyd Show" koji izvodi muziku čuvene grupe "Pink Floyd" nastupiće 4. februara u "...