Početna » Kuda? » Na koncert »

Ekstra Nena

 
Ekstra Nena
ARHIVA
Na koncert | dodato 22.04.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd
Vreme održavanja: 13. maj 2010. godine u 20.30h
Ulaznice uskoro u prodaji

 
 

Zahvaljući neobičnoj boji i opsegu glasa, ova umetnica uspešno se ogledala u različitim muzičkim žanrovima: gradska narodna pesma, romansa, šlager, džez, kancona, filmska muzika, izvodeći koncertni repertoar na sedam svetskih jezika.

Dobitinik je zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Beograd, i učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija u zemlji i širom dijaspore.
Snežana Berić (umetničko ime Extra Nena), prva dama srpske šansone i pevačica izuzetnih vokalnih mogućnosti započela je svoje muzičko obrazovanje u muzičkoj školi ''Slavenski'' u Beogradu.

Snimila je deset samostalnih albuma, uz mnogobrojna audio, video i kompilacijska izdanja i napravila preko stotinu snimaka za Radio Beograd, a učestvovala je u brojnim šou programima TV Beograd, kao i drugih televizijskih stanica u zemlji i inostranstvu.

Osvojila je dvadeset pet nagrada na muzičkim festivalima u zemlji, a zapažen uspeh postigla je na reprezentativnom nastupu na ''Pesmi Evrovizije'' u Švedskoj u Malmeu 1992. godine. Zahvaljujući tome, snimila je više samostalnih izdanja za strane izdavače, ostvarivši saradnju sa mnogim evropskim kompozitorima.

Ostvarila je niz dramskih uloga na televiziji i u pozorištu (predstava ''Arizani'' u Pozorištu na Terazijama, mjuzikl ''Zaljubljena žena'' u Sava Centru 2008. godine). Dobitinik je zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Beograd, i učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija u zemlji i širom dijaspore. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Stanley, Miller, Wootan

U eri stvaranja velikih sportskih drim-timova ostvaren je san velikog broja istinskih muzičkih sladokusaca i ljubitelja bas ...

San Marina

Tradicionalnom tehnologijom, uz neizmernu ljubav i igru mašte, ovde se stvaraju najlepše harmonije emocija pretočene u čo...

Ulaznice za Black Sabbath u prodaji

Od četvrtka 8. decembra, tačno od 9 časova ujutro, počinje regionalna prodaja ulaznica za veliki koncert legendarne grupe...