Početna » Kuda? » Na koncert »

Koncert .357 String band

 
Koncert .357 String band
ARHIVA
Na koncert | dodato 12.05.2008.
Detalji

Mesto održavanja: SKC, Beograd
Vreme održavanja: 12 maj 2008. god. od 22h

 
 

Kada se radi o .357 String Band-u, istinu nećete naći ni u jednom propalom pokušaju definisanja. Namera stavljanja njihovog muzičkog izraza u bilo kakav kalup je vrlo nezahvalna, skoro pa zločin

Ova četvorka iz Milvokija više nego uspešno objedinjuje potpuno akustični country i bluegrass, materijalizovan kroz zvuke bendža, akustične gitare, mandoline, violine i kontrabasa, sa oštrinom punk-rocka.
Stereotipna asocijacija na planinski bluegrass/country je nešto mlako, meketavo i staromodno. Stereotipna asocijacija na cowpunk je zvuk prljavih električnih gitara, poput onog koji poseduju Nashville Pussy.

Ova četvorka iz Milvokija više nego uspešno objedinjuje potpuno akustični country i bluegrass, materijalizovan kroz zvuke bendža, akustične gitare, mandoline, violine i kontrabasa, sa oštrinom punk-rocka. Ta dva glavna sastojka se u muzici .357 String Band-a uklapaju poput delova slagalice, notu uz notu, ne gubeći ni delić svog jedinstvenog duha.

Možda je ovo jasnije uz podatak da svi članovi benda imaju punk/rockabilly muzičku prošlost. Vratili su se tradiciji, ali su pritom zadržali R'n'R energiju i stav. Kakav su bend pokazuje i činjenica da su samo jednim albumom privukli pažnju čak i velikih imena ove "crossover country" scene, poput Hank Williamsa III i Th' Legendary Shack Shakers-a. Dokaz njihove neobičnosti je i publika, koja se sastoji kako od kauboja i kamiondžija, tako i od rokenrolera i pankera, pa čak i fosilnih hipika.

U okviru evropske turneje, .357 String Band će posetiti i Srbiju. Sa sigurnošću se može reći da naše koncertne sale i klubovi do sada nisu videli ništa slično. Definitivno niste ni Vi. Zato, pustite da vas sirova akustika odvede u svet koji levitira između zaboravljene, crvotočne prošlosti i sintetičke sadašnjosti. Svet koji je subotom poprište smrtnih grehova, a nedeljom u molitvama. Koji je ponekad mističan, ponekad prost, ponekad samo pijan, ali uvek brutalno iskren i neodoljivo zabavan. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Najpoznatiji zapad je istok

Svečano otvaranje izložbe Srboljuba Kojadinovića...

Električni orgazam 2011.

Jedan od najpoznatijih i najdugovečnijih srpskih rok sastava - Električni orgazam - konačno će 9 decembra u Domu omladine...

Marčelo potpisuje diskove

Pred punom salom SKC-a, uz veliki broj prijatelja, Marčelo je u subotu 6. novembra proslavio prvih 10 godina rada....