Početna » Kuda? » Na koncert »

Zvonko Bogdan

 
Zvonko Bogdan
ARHIVA
Na koncert | dodato 05.04.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Madlenianum, Zemun - Beograd
Vreme održavanja: 9. april 2010. godine u 20h
Cena ulaznice: 1000, 1500, 2000 dinara

 
 

Na prvom velikom javnom nastupu u Zemunu, Zvonko Bogdan će prisutnima ispričati "Jednu muzičku priču kroz Panoniju".

Pre skoro 38 godina, 1971, Zvonko Bogdan je napisao "Ej salaši na severu Bačke", pesmu koja postaje simbol vojvođanskih ravnica, čardi, salaša, snaša... Pesmu koja će zauvek živeti u uspomenama i biti sačuvana od zaborava.
Na Velikoj sceni "Madlenianuma" nastupiće najbolji pevač tradicionalne tamburaške muzike danas, Zvonko Bogdan, uz pratnju orkestra sa kojim sarađuje niz godina "Osam tamburaša sa Petrovaradina".

Možemo se zapitati, ko je zapravo, Zvonko Bogdan? Na iznenađenje mnogih, odgovor obuhvata mnogo toga: pevač, interpretator, kompozitor, etnomuzikolog, tekstopisac, čovek koji uspešno prepevava mađarske romanse, trener konja i višestruki kasački šampion, pozorišni glumac koji je od kafane napravio teatar, golubar...

Zvonko Bogdan je rođen 1942. godine u Somboru gde je završio osnovnu i upisao ekonomsku školu. Još kao srednjoškolac zainteresovao se za glumu i ubrzo potom dobio probni angažman u "Somborskom pozorištu". Nakon kratke pozorišne avanture, zbog koje je u 19. godini zauvek napustio rodni Sombor, našao se u Beogradu. Tada započinje drugu karijeru, pevačku. U Beogradu se oženio suprugom Mirjanom (Kopunović), Subotičankom.

Dobili su i dvoje dece: najpre Sigmunda (Subotica, 1974), a potom i Evelinu (Beograd, 1976). Od 1980. žive u Subotici, u kući koju su kupili pri povratku iz Beograda.

Pre skoro 38 godina, 1971, Zvonko Bogdan je napisao "Ej salaši na severu Bačke", pesmu koja postaje simbol vojvođanskih ravnica, čardi, salaša, snaša... Pesmu koja će zauvek živeti u uspomenama i biti sačuvana od zaborava.

Zvonko Bogdan je posvećen pesmi i onima koji je osećaju, uz mnogo ljubavi za tamburu, ravnicu, konje i fijakere, kojih više nema ali žive u dubinama naših duša. Ova posvećenost i ljubav ga čine, kako je negde zapisano "najboljim pevačem tradicionalne tamburaške muzike danas". 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Zvonko Bogdan na Paliću

Obaveštavamo Vas da je objavljen muzički program 17. Festivala evropskog filma Palić, koji će se održavati paralelno na ...

Arham Khan company i nacionalni balet Kine

Sve naše priče govore o putovanju našeg tela kroz život, njegovom rođenju i poreklu......

Dete magnet!?

Na sebe privlači predmete od metala, porcelana, plastike, a televizor i kompjuter „polude“ u njegovoj blizini....