Početna » Kuda? » Na koncert »

Trio Andante

 
Trio Andante
ARHIVA
Na koncert | dodato 15.04.2010.
Detalji

Mesto održavanja: centar lepih umetnisti Guarnerius, Beograd
Vreme održavanja: 21. april 2010. godine u 20h

 
 

Posle kraće pauze, ove godine obnavljaju svoju saradnju upravo koncertom u Guarneriusu, koji je ujedno i njihovo premijerno predstavljanje evropskoj publici.

Program: Mozart, Schumann, Brahms
Mladi muzičari sa zavidnim solističkim karijerama, formirali su trio 2003. godine i nastupali u Sjedinjenim Američkim Državama, uz sjajne kritike.

Jun Čang, klavir (Yoon Chung, Koreja), rođen je u Seulu (Koreja), a školovao se u Londonu na Purcell School of Music. Diplomirao je na Univerzitetu u Bristolu i na Royal Northern College of Music. Jun je dobitnik glavne nagrade na međunarodnom takmičenju pijanista Dudley 2000. godine, a bio je i finalista Young Concert Artist Trust Auditions u Londonu 2002. godine i takmičenja u kamernoj muzici CMI Chamber Music Competition, održanog u SAD-u.

Za vreme studije je osvajao brojne nagrade od kojih ističemo, Sir Charles Halle Scholarship, Sir Barbirolli Prize, Norman George Duo Prize i Clifton Helliwell Prize, za najboljeg studenta na postdiplmoskim studijama, a dobitnik je i Professional Performance diplome, Else and Leonard Cross Memorial Scholarship and the MBF.

Mari - Lis Pak, violina (Mari-Liis Pakk, Estonija), je laureat brojnih internacionalnih takmičenja, od kojih izdvajamo takmičenja "Haifits" (Litvanija) i "Vijenjavski" (Poljska), a 2003. godine je pobedila na takmičenju Evropske asocijacije profesora gudačkih instrumenata.

Diplomac muzičke škole Tallinn, Mari-Lis se usavršavala na univerzitetima Southern Methodist (Teksas, SAD) i Temple (Filadelfija, SAD), u klasama čuvenog violiniste i dirigenta Eduarda Šmidera. Kao jedan od njegovih najboljih studenata, Mari-Lis 2006. godine postaje članica orkestra iPalpiti Orchestra of International Laureates, na čijem je čelu prof. Šmider.

Mari-Lis je posvećena i promovisanju nedovoljno poznatog muzičkog blaga Estonije.

Džejson Kolovej, violončelo (Jason Calloway, SAD), je diplomac prestižnog Džulijarda i Univerziteta Južna Kalifornija. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je širom sveta, u svim prestižnim koncertnim salama, a sarađivao je sa brojnim istaknutim ansamblima i orkestrima.

Ove sezone Kolovej je organizovao seriju koncerata u Filadelfiji, sa željom da promoviše novu i eksperimentalnu muziku i bio je uključen u premijerno izvođenje velikog broja kompozicija. Kolovej je umetnički direktor ansambla Shir Ami, koji promoviše muziku kompozitora holokausta i ansambla In Flux, koji izvodi novu muziku.

Program:
Mozart, Schumann, BrahmsPogledaj i:

trio andante

,

guarnerius

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Švajcarski duo Werthmuller/Leu

"Putovanje orijent ekspresom" muzičko putovanje kroz Italiju, Švajcarsku i Balkan. WERTHMÜLLER/ LEU će svoje muzičko put...

Marek Dlugosz

Jedan od vodećih poljskih gitarista, Marek Dlugosz je autor projekta "Omaž Šopenu", koji publici predstavlja najzanimljivi...

Rozenberg trio u Novom Sadu

Sastav Rozenberg trio nastupiće 15. avgusta u Letnjoj bašti bioskopa Porta u Novom Sadu u organizaciji Komune u saradnji sa...