Početna » Kuda? » Na koncert »

10 godina Horkestra

 
10 godina Horkestra
ARHIVA
Na koncert | dodato 01.04.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Dom omladine Beograd (sala Amerikana)
Vreme održavanja: 3. april 2010. god. u 21h
Cena ulaznice: 300 dinara

 
 

Od početka je postojala ideja o tome da svako može da učestvuje, bez obzira na talenat i predispozicije, a horsko pevanje, još uvek uglavnom simbolički vezano za prigodne društvene manifestacije, kod Horkestra se pretvorilo u društvenu kritiku.

Koncert je prilika da se rekapitulira desetogodišnji rad, proslavi rođendan, zahvali svima onima koji su bili deo hora i pokaže beogradskoj publici šta se kuvalo u horskoj kuhinji od poslednjeg "zvaničnog" viđenja.
Horkestar je nastao pre tačno jednu deceniju. Na početku rezervisan samo za ulične performanse i galerije, hor se pretvorio u umetnički kolektiv ljudi koji se na različite načine izražavaju.

Od poletnih radničkih pesama na početku, pevanja tekstova raznih ex-YU pesnika (Dizdara, Vinavera, Radovića) i off-pesnika, preko netipičnih obrada new wave, pank, pa čak i rap i elektro pesama, do autorskih pesama, Horkestar nastavlja da istražuje - kao umetnička ideja koja istrajava.

Koncert je prilika da se rekapitulira desetogodišnji rad, proslavi rođendan, zahvali svima onima koji su bili deo hora (a reč je o preko stotinu ljudi) i pokaže beogradskoj publici šta se kuvalo u horskoj kuhinji od poslednjeg "zvaničnog" viđenja. Pored hora, u ulozi predgrupa će se pojaviti blues-folk-punk-rockabilly bend Krš, kao i sastav nešto hladnijeg new wave usmerenja Grupa kao takva. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Željko Samardžić

Sa dva albuma "Sudbina" i "Sećanje na ljubav" postaje najpoplarniji pevač zabavne i pop-muzike, osvaja odličja na festival...

Konceptualna istorija umetnosti

"Imali smo teoriju, koja je u pocetku bila lepa i elegantna... a ondaju je neko pretumbao, pa je postala zaista ružna". Ovo ...

Freestyler proslavio rođendan

Popularni prestonički splav Freestyler proslavio je protekle nedelje desetu godišnjicu postojanja......