Početna » Kuda? » Na koncert »

Guns N Roses

 
Guns N Roses
ARHIVA
Na koncert | dodato 20.09.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Beogradska arena, Beograd
Vreme održavanja: 23. septembar 2010. godine
Cena ulaznice: 3100, 3450, 4450, 4950 i 5450 dinara

 
 

Guns N Roses definitivno su obeležili muzičku scenu brojnim hitovima kao i nezaboravnim koncertnim nastupima.

Trenutni sastav čine vokal Eksl Rouz, gitaristi Ron "Bumblefoot" Tal, DJ Aša i Ričard Fortus, basista Tomi Stinson, bubnjar Frank Ferer i klavijaturista Dizi Rid i Kris Pitman.
Legendarni američki hard rock bend, Guns N' Roses će nastupiti 23. septembra u Beogradskoj areni koja je i organizator koncerta. Bend koji predvodi frontmen i jedan od osnivača Eksl Rouz (Axl Rose), od 1985. godine i osnivanja u Holivudu, prošao je kroz veliki broj promena i kontroverzi.

Zajedno sa Izijem Stradlinom (Izzy Stradlin) i članovima benda "L.A. Guns" - gitaristom Trejsijem Gansom (Tracii Guns), basistom Oleom Bejčom (Ole Beich) i bubnjaristom Robom Gardnerom (Rob Gardnerom), Eksl Rouz je osnovao novi bend kombinujući prezimena dva člana. Vrlo brzo basista Bejč je zamenjen sa Dafom MekKejganom (Duff McKagan). Posle nekog vremena zbog nedolaska na probu, Gansa je zamenio Sleš (Slash).

Trenutni sastav čine vokal Eksl Rouz, gitaristi Ron "Bumblefoot" Tal (Thal), DJ Aša (Ascha) i Ričard Fortus (Richard Fortus), basista Tomi Stinson (Tommy Stinson), bubnjar Frank Ferer (Ferrer) i klavijaturista Dizi Rid i Kris Pitman (Dizzy Reed, Chris Pitman).

Bend je izdao 6 studijskih albuma, 3 EP i jedan "live" album tokom svoje karijere i prodao više od 100 miliona albuma širom sveta. Debi album "Apetite for Destruction" izdat 1987. godine, prodat je u 28 miliona primeraka širom sveta i našao se na prvom mesto američke Billbordove liste top 200. Album je izbacio i tri Top 10 hitova na Bilbordovu Hot 100 listu među kojima se "Sweet Child o' Mine" našao na prvom mestu.

"Use Your Illusion I" i "Use Your illusion II" iz 1991. godine, debitovali su na dve najviše pozicije na Billbordovoj 200 listi i prodati su u 14 miliona kopija u SAD i 35 miliona širom sveta. Na čart listi bili su čak 108 nedelja a balada "November Rain" bila je najtraženiji spot na MTV i takođe, najduža pesma u istoriji čart lista koja se našla među Top 10 sa trajanjem od 8minuta i 56sek.

Nakon objavljivanja ovih albuma, bend je započeo dve i po godine dugu svetsku turneju koja se proslavila i finansijskim uspehom ali i velikim brojem kontroverznih događaja koji su pratili nastupe. Ova turneja i dalje nosi titulu najduže turneje u istoriji rocka.

Posle više od decenije, bend u promenjenom sastavu, izdaje novi album "Chinese Democracy" i pokreće svetsku turneju u okviru koje će posetiti i Beograd i obećava spektakl koji ne treba propustiti.

Njihove pozne osamdesete i rane devedesete, muzički kritičari opisali su kao period u kome su "Guns N' Roses bili predstavnici hedonisticke pobune koja je probudila žestoku hard rock scenu, podsećajući na rane Rollling Stones." 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Odložen koncert Džesi Norman

Obaveštavamo vas da je planirani koncert operske dive Džesi Norman zakazan za 18. februar u Beogradskoj areni, odložen i p...

U prodaji karte za Jean Michel Jarre-a

Žan Mišel Žar (Jean Michel Jarre), francuski kompozitor, izvođač i muzički producent, održaće koncert 8. novembra 20...

Diego predhodi na koncertu RBD-u

Spektaklu tinejdžerske latino-pop senzacije RBD, na koncertu u Beogradskoj areni 7. septembra, prethodiće nastup meksičkog...