Početna » Kuda? » Na koncert »

Carlos Santana

 
Carlos Santana
ARHIVA
Na koncert | dodato 10.07.2009.
Detalji

Mesto održavanja: Kalemegdan, Beograd
Vreme održavanja: 11. jul 2009. god. u 21h
Cena ulaznice: 3900, 5900 dinara

 
 

Osim nastupa u Beogradu u vreme održavanja "Univerzijade" od 1. do 12. jula, Santanu i njegov desetočlani bend očekuju u regionu festivalski nastupi 4. jula u Bukureštu, 6. jula u Istambulu, 8. jula u Atini i 12. jula u Varaždinu.

Spajajući rok, salsu i džez, Santana je sa svojim bendom iznenada postao popularan zahvaljujući jednom od najupečatljivijih nastupa na čuvenom "Woodstock" festivalu 1969. godine i posebno pesmi "Soul Sacrifice" objavljenoj na živom albumu...
Meksički gitarista Karlos Santana (Carlos Santana), svetski čuven po izvedbama pesama "Black Magic Woman" i "Oye Como Va", najavio je da će 11. jula nastupiti u Beogradu.

Na zvaničnom sajtu gitarista je u svoju evropsku turneju, na koju kreće povodom nedavno objavljene dvostruke kompilacije "Multi-Dimensional Warrior", uvrstio nastup u Beogradu na "Omladinskom festivalu" (Youth Festival) na prostoru koji prima 25.000 ljudi.

Spajajući rok, salsu i džez, Santana je sa svojim bendom iznenada postao popularan zahvaljujući jednom od najupečatljivijih nastupa na čuvenom "Woodstock" festivalu 1969. godine, i posebno pesmi "Soul Sacrifice" objavljenoj na živom albumu sa tog festivala.

Prvi album "Santana" (1969) sa hitom "Evil Ways" prodat je u četiri miliona primeraka, ali je komercijalni uspeh posle nekoliko izdanja početkom 1970-ih godina počeo da bledi nakon odluke ovog gitariste da se više usmeri ka džezu.

Uprkos stalnim pohvalama kritike i uspešnog pojavljivanja na događaju "Live Aid" (1985), Santana je povratio raniji komercijalni potencijal tek sa albumom "Supernatural" (1999), sarađujući u singlu "Smooth" sa pevačem Robom Tomasom (Thomas) iz benda "Matchbox Twenty", i u "Maria, Maria" sa ar en bi (r'n'b) duom "Product G&B".

Ugledni muzički časopis "Rollingstone" proglasio je Santanu za 15. na listi "100 najvećih gitarista svih vremena". (izvor: http://www.b92.net )Pogledaj i:

carlos santana

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Santana - Preko 3h odlične muzike

Slavni gitarista Santana, u Beograd će doći na dan koncerta, u sredu, 6. jula, zajedno sa svojom suprugom, bubnjarkom Sindi...

Santana 2011

Slavni gitarista, KARLOS SANTANA, održaće koncert u Beogradskoj areni, 6. jula u 20:30h!...

Džimi Klif predgrupa Santani

Legenda rege muzike Džimi Klif (Jimmy Cliff), zagrejaće atmosferu pre nastupa Santane, 6. jula u Beogradskoj areni....