Početna » Kuda? » Na koncert »

Veče improvizovane muzike

 
Veče improvizovane muzike
ARHIVA
Na koncert | dodato 07.11.2008.
Detalji

Mesto održavanja: Goethe-institut, Beograd
Vreme održavanja: 9. novembar 2008. god. u 20h
Ulaz: slobodan

 
 

Muzika kvarteta je nova evropska duvačka muzika. Kompozicije su pisane posebno za ovaj sastav, da bi se zatim oživele, preoblikovale i premesile rukama nesputanih muzičara, uvek radih da sviraju.

Karl Ludvig Hibš-tuba, kompozicija; Volter Virbos-truba; Matias Šubert-saksofon; Geri Heminigvej-bubnjevi-perkusije
Odriču se pomoćnih objašnjenja, ali ne i zadovoljstva koje nastaje kada se dragulju duvačke muzike, Ernstu Mošu, ponovo udahne život. Muzičari oživljavaju muziku kao da ona igra na pozorišnoj sceni i sa potpunom egzistencijalnom ozbiljnošću "istresaju muku na publici".

Trio Karla Ludviga Hibša sa Geri Hemingvejem je jedan od najboljih savremenih sastava, koji je iznikao iz džeza. Svaki član ovoga ansambla ima svoj poseban sastav sa karakterističnim evropskim muzičkim jezikom i sa evropksim muzičkim korenima. Matthias Schubert-a smo već čuli u Kanjiži i sa svojim kvartetom, koji neguje izuzetnu vitalnu i lirsku kamernu muziku. Nekoliko puta je nastupio i kao član Mezei Radionice. Njihov nastup u Kanjiži (sa ogromnim uspehom u međunarodnoj kritici) objavila je londonska izdavačka kuća Leo Records.

Gerry Hemingway je bio član legendarnog kvarteta Anthony Braxtona, koji je nastupio u Novom Sadu 1983. Od svih savremenih bubnjara i perkusionista Hemingway je razvio najviše evropski stil udaračkih instrumenata sa vrhunskom tehnikom i specifičnim osećajem za "poliritmično i polifonijsko tkanje" ritmičkih tekstura.
U ovakvoj formaciji prvi put nastupaju u Srbiji, gde im se sada i pridružuje i kao član ove radionice. U svetu je sve poznatiji i priznatiji kompozitor, muzičar Silard Mezei.
 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Lord of dance u Areni

Ova univerzalna postavka Majkla Fletlija gotovo da ne silazi sa lista najprodavanijih predstava, a za proteklih 11 godina nam...

Anahi

Tinejdž latino zvezda Anai (Anahí), bivša članica benda RBD, nastupiće u Beogradskoj areni 20. decembra....

Antonis Remos

Čuveni grčki pevač, Antonis Remos, nastupiće u Beogradskoj areni 3. oktobra. Antonis Remos (rođen 1970) je najbolji muš...