Početna » Kuda? » Na koncert »

50. Kalemegdanski sutoni

 
50. Kalemegdanski sutoni
Na koncert | dodato 19.06.2018.
Detalji

Muzička omladina Beograda
Terazije 26/2
11000 Beograd

www.muzicka-omladina.org

 
 

Festival Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine Beograda počinje 21. juna (na Svetski dan muzike) u 19,00 časova, svečanim koncertom na platou ispred Vojnog muzeja na Beogradskoj tvrđavi.

Iskorišćena je lepota drevnog Kalemegdana i našeg Beograda u nejlepšem trenutku koji se može doživeti na Kalemegdanu: pri zalasku sunca.
Na konferenciji za novinare, održanom 18. juna 2018. godine u 12,00 časova u Skupštini grada, sa zadovoljstvom su najavljene sve planirane aktivnosti na ovogodišnjem jubilarnom festivalu Kalemegdanski sutoni, naši priznati umetnici i izvođački ansamblima sa tradicijom, među kojima su i oni koji će na ovoj manifestaciji takođe proslaviti svoj jubilej, potom mladi kompozitori i muzički izvođači, kao i muzički pedagozi pred kojima je svetla muzička budućnost, a koje je Muzička omladina oduvek podržavala.

Festival će biti održan u periodu između 21. juna i 9. jula 2018. godine, na tri različite lokacije (plato ispred Vojnog muzeja, umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić", galerija ULUS u ulici Kneza Mihaila br. 37).

Želimo da istaknemo da festival Kalemegdanski sutoni predstavlja važan korpus nematerijalnog beogradskog i srpskog nasleđa u oblasti kulture i umetnosti.

Kalemegdanske sutone osnovao je 1968. godine pijanista i dugogodišnji predsednik Muzičke omladine, Dušan Trbojević. Po rečima osnivača „iskorišćena je lepota drevnog Kalemegdana i našeg Beograda u nejlepšem trenutku koji se može doživeti na Kalemegdanu: pri zalasku sunca“.

Ove godine, festival Kalemegdanski sutoni, ulazi u petu deceniju postojanja, kao jedna od prvih manifestacija na otvorenom, koju beogradska publika svake godine prepoznaje kao svojevrsni zaštitni znak Muzičke omladine Beograda i Kalemegdana.

Festival je posvećen širokom auditorijumu, bez obzira na starosnu dobu ili obrazovnu strukturu. Fokus je na ciljnoj grupi koja ima afinitete prema umetničkim sadržajima, ali i svima onima koji su zainteresovani da prošire svoje vidike, kao i da uživaju u najrazličitijim kulturnim sadržajima visokog nivoa i kvaliteta.

Svake godine, tokom trajanja festivala Kalemegdanski sutoni, koncerte i dešavanja isprati preko dve hiljade ljudi.

Ulaz na sve koncerte je slobodan!
 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

The Lemonheads na Jelen Pivo Live-u

Pored legendarnog Iggy Popa and The Stooges koji otvaraju treći po redu Jelen Pivo Live 08, zvezda drugog dana festivala, 6....

Vanja Trajković

Mlada Vanja Trajković je stipendista "Yamahe" i dobitnica brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a poset...

Iguana

Restoran Iguana postoji od 2005. godine, a na sadašnjoj lokaciji od jeseni 2009. Koncipiran je kao fuzija egzotične interna...