Početna » Fun » Web »

Facebook ima 250 miliona korisnika

 
Detalji

Danas je to najveći sajt za društveno povezivanje i dostupan je na 40 jezika.

 
 

Broj korisnika društvene mreže Facebook dostigao je 250 miliona, objavio je jedan od osnivača te mreže Mark Cukerberg.

Facebook je osnovan 2004. godine u studentskoj sobi Univerziteta Harvard.
Početkom aprila saopšteno je da ova društvena mreža ima 200 miliona korisnika, što znači da je za malo više od tri meseca Facebook stekao 50 miliona novih korisnika.

"U trenutku kad slavimo što smo privukli 250 miliona korisnika nećemo prestati da razvijamo Facebook da bismo korisnicima interneta širom sveta ponudili što efikasnije usluge. To znači da ćemo biti dostupni ljudima u celom svetu", naveo je na svom blogu Cukerberg, koji ima 25 godina.

Facebook je osnovan 2004. godine u studentskoj sobi Univerziteta Harvard. Danas je to najveći sajt za društveno povezivanje i dostupan je na 40 jezika.

Sredinom jula je saopšteno da je njegov finansijski partner DST, čiji vlasnik je ruski investitor Jurij Milner, objavio ponudu za preuzimanje akcija zaposlenih u ukupnoj vrednosti od 100 miliona dolara, po čemu je preduzeće Fejsbuk vredno 6,5 milijardi dolara.

U novembru 2007. godine Microsoft je za 1,6 odsto kapitala mreže Facebook izdvojio 240 miliona dolara, čime je vrednost ovog sajta procenjena na 15 milijardi dolara. (Beta/AFP)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

eBay ukida Skype?

Kompanija za internet telefoniju Skype mogla bi da prestane da postoji ako eBay, koji je njen vlasnik, ne uspe na sudu da se ...

3D konzola Nintendo

Japanski "Nintendo" predstavio je na Sajmu video igrica E3 (Electronic Entertainment Expo)....

Fin način za odbijanje prijatelja

Za nekoliko dana ćete zahteve za prijateljstvo na Facebooku moći da odbijate mnogo elegantnije nego do sada....