Početna » Fun » Web »

Obeležavanje sajtova po uzrastu

 
Obeležavanje sajtova po uzrastu
Web | dodato 31.12.2008.
Detalji

Britanska vlada traži način da zaštiti decu na internetu i planira da pregovara sa američkim vlastima o uvođenju međunarodnih propisa za internet sajtove na engleskom.

 
 

Bernam je rekao da su pojedini sadržaji na internetu, poput pogubljenja, neprihvatljivi i da je potrebno uspostaviti nove standarde o sadržajima koji se postavljaju na internet i o zaštiti dece.

Internet operateri bi i sami trebalo da ponude internet pristup prilagođen deci, ocenio je ministar.
Britanski ministar kulture Endi Bernam izjavio je da internet sajtove treba obeležiti po uzrastu za koji su namenjeni, kao filmove, dok je u medijima i na blogovima to ocenjeno kao neizvodljivo.

Bernam je rekao da su pojedini sadržaji na internetu, poput pogubljenja, neprihvatljivi i da je potrebno uspostaviti nove standarde o sadržajima koji se postavljaju na internet i o zaštiti dece.

„Smatram da treba da otvorimo raspravu o jasnijem označavanju internet sajtova jer to sada nije sređeno, posebno sa stanovišta roditelja koji bi želeli da budu sigurni da njihova deca pristupaju samo prikladnim sadržajima”, rekao je Bernam za Bi-Bi-Si.

Britanska vlada traži način da zaštiti decu na internetu i planira da pregovara sa američkim vlastima o uvođenju međunarodnih propisa za internet sajtove na engleskom. Internet operateri bi i sami trebalo da ponude internet pristup prilagođen deci, ocenio je ministar.

Na internet portalu Si-net ta zamisao je ocenjena kao neizvodljiva, zato što je nemoguće kontrolisati godište onoga ko pristupa internetu, što je moguće učiniti na ulazu u bioskop.

„Koliko puta ste bili na internet sajtu na kojem se proverava vaše godište i na kojem niste menjali polje za unos mesec i dan rođenja, a naveli ste da ste 1950. godište ili nešto slično? Kladim se da je 90 odsto posetilaca interneta rođeno 1. januara?”, navodi se u tekstu Si-neta.

Ne može se očekivati da će roditelji neprekidno biti pored dece tinejdžera dok oni „krstare” internetom, piše u tekstu.

Majk Bačer sa bloga Tehkranč je na društvenoj mreži Tviter registrovao je nalog na ime britanskog ministra kulture Endija Bernama i rekao da će se tog naloga odreći tek kada se Bernam sam uloguje na Tviter i bude spreman da čuje mišljenje stručnjaka i internet zajednice o svojim idejama.

Prema Bačerovoj oceni, predlog da se internet sajtovi obeleže kao filmovi po uzrastu govori o tome da britanski ministar ne zna ništa o internetu.

Bernamove ideje su podržale neke organizacije za zaštitu dece, čiji predstavnici su ocenili da postoje praktične prepreke da se takva zamisao sprovede u delo, ali da se o tome razmišlja i u drugim zemljama. (RTS)Pogledaj i:

internet sajtovi

,

uzrast

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

iPad na sniženju

"Epl" (Apple) je snizio cenu prve verzije iPada za 100 dolara (100 evra u Evropi), ali će i osobama koje su kupile taj uređ...

Dobro je imati profil na FB-u

Svi oni sati koje prosečan korisnik provede uređujući svoj profil, tagujući fotografije i menjajući statuse na Facebooku...

Mango - novi Windows Phone

Microsoft je predstavio novu verziju svog operativnog sistema Windows Phone pod nazivom Mango....