Početna » Fun » Web »

Google zaposlenima poklonio telefone

 
Detalji

Ovim poklonom je uštedeo gotovinu i istovremeno napravio slavlje za sopstvenu tehnologiju.

 
 

Google je time nesumnjivo ukazao na teška ekonomska vremena, jer mnoge kompanije svojim radnicima umesto poklona uručuju otkaze.

Pošto je i sam osetio ekonomske teškoće Google je zaključio da mora postati konzervativniji u pogledu trošenja novca.
Google je ovih dana dospeo na naslovne strane zato što je zaposlenima umesto novca kao novogodišnje poklone uručio mobilne telefone zasnovane na sopstvenoj platformi Android.

Google je time nesumnjivo ukazao na teška ekonomska vremena, jer mnoge kompanije svojim radnicima umesto poklona uručuju otkaze. Pošto je i sam osetio ekonomske teškoće Google je zaključio da mora postati konzervativniji u pogledu trošenja novca. Ovim poklonom je uštedeo gotovinu i istovremeno napravio slavlje za sopstvenu tehnologiju.

Pošto telefoni neće moći da se koriste u zemljama kao što su Turska, Kenija, Brazil, Rusija i Indija, Google je zaposlenima u tom zemljama poklonio po 400 dolara, što odgovara ceni telefona.

Izgleda da su prošli dani velikih novčanih bonusa i plaćenih vikend putovanja po Karibima. Umesto toga kompanije nastoje da iznađu načine da smanje troškove. Za sada su to otpuštanja, kresanja planova o širenju i formiranje novih kompanija izdvajanjem pojedinih poslovno zaokruženih celina.

Adobe Systems, Viacom i AT&T su samo neke od kompanija koje su u proteklih nekoliko sedmica otpustile od 600 do 5.000 radnika. Google je i pored toga što uspešno posluje, takođe počeo da steže kaiš. Prošlog meseca je bez mnogo buke smanjio broj poslovnih ugovora za 3.000.

U pretprazničnoj poruci je kao razlog promene u dosadašnjoj praksi naveo da nikada do sada nisu razvili ništa poput softvera Android i da je ovo jedinstvena prilika da proslave to postignuće. (MkVesti)Pogledaj i:

google

,

telefoni

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Google Books: 130 miliona knjiga

Google Books, usluga pretraživača Google za pristup digitalizovanim književnim delima izbrojala je da u svetu trenutno ima...

"Gugl" kupuje "Motorolu"

Kompanije "Gugl" i "Motorola Mobiliti Holdings" objavili su danas da su u toku završni pregovori posle kojih će biti zaklju...

"Gugl" razvio beta verziju "Kroma 6"

"Gugl" je uveo novu verziju "Kroma" - "Krom 6" u beta (probnu) fazu, čime je svoj čitač veb strana primakao korak bliže f...