Početna » Fun » Web »

Facebook nudi Microsoftovu uslugu Live

 
Detalji

Predstavnici dve kompanije su izjavili da se nova opcija u Facebooku nalazi u probnoj fazi, tako da je moguće da dođe do različitih rezultata pretraživanja, zbog toga što Facebook i Live Search koriste različite algoritme za pretraživanje.

 
 

Nova opcija u Facebooku predstavlja prvi rezultat sporazuma o saradnji koji su dve kompanije potpisale sredinom ove godine.

U drugom slučaju, na Facebooku se otvara nova stranica sa rezultatima pretraživanja, ali i oglasnim porukama.
Popularna društvena mreža Facebook odnedavno omogućava svojim korisnicima da pretražuju Web uz pomoć Microsoftovog pretraživača Live Search. Nova opcija u Facebooku predstavlja prvi rezultat sporazuma o saradnji koji su dve kompanije potpisale sredinom ove godine. Analitičari, međutim, smatraju da će Microsoft imati mnogo više koristi od postignutog sporazuma nego Facebook. Microsoft već duže vreme pokušava da poveća svoj udeo na tržištu pretraživača Weba, tako da saradnja sa sve popularnijom društvenom mrežom predstavlja logičan nastavak tih napora. Kada korisnik Facebooka, koji na toj društvenoj mreži traga za svojim prijateljima, unese željeni izraz u polje za pretraživanje, pojavljuje se padajući meni u kome korisnik treba da se odluči da li će za pretraživanje koristiti samo Facebook ili čitav Internet. U drugom slučaju, na Facebooku se otvara nova stranica sa rezultatima pretraživanja, ali i oglasnim porukama. Predstavnici dve kompanije su izjavili da se nova opcija u Facebooku nalazi u probnoj fazi, tako da je moguće da dođe do različitih rezultata pretraživanja, zbog toga što Facebook i Live Search koriste različite algoritme za pretraživanje. (G.B.)
(mikro.co.yu)Pogledaj i:

facebook

,

microsoft

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Microsoft" predstavio Windows 8

Kompanija "Microsoft" predstavila je novi operativni sistem Windows 8 koji je od danas dostupan na globalnom i na srpskom tr...

Severna Koreja - Twitter i YouTube

Kada se govori o Severnoj Koreji obično se kaže da je to "izolovana" zemlja, odsečena od sveta....

Microsoft zvanično preuzeo Skype

Microsoft kupio Skype za 8,5 milijardi dolara....