Početna » Fun » Web »

Rast Internet Protokola 55 odsto

 
Rast Internet Protokola 55 odsto
Web | dodato 10.07.2008.
Detalji

U nekim delovima sveta mobilni pristup čak postaje zamena za fiksni.

 
 

Zbog velikog značaja rasta mreža baziranih na Internet protokolu, kao primarnog sredstva svih tipova globalnih komunikacija, Cisco® je razvio projekat Visual Networking Index u junu 2007. godine.

Zapaža se još jedan trend - prenos podataka putem mobilnih uređaja koji će se duplirati svake godine od 2008. do 2012.
BEOGRAD, 09. jul 2008. godine- Na osnovu istraživanja koje je sprovela kompanija Cisco Systems, ukupni Internet protokol (IP) saobraćaj je porastao za 55 odsto u 2007. godini i očekuje se da dalje poraste za 63 odsto ove godine. Do 2012. godine svi tipovi prenosa video zapisa (IPTV, Video on demand, Peer to Peer video i Internet video) će predstavljati skoro 90 odsto potrošačkog IP saobraćaja za komunikaciju i zabavu. Cisco® takođe predviđa da će se saobraćaj podacima preko mobilnih telefona u naredne četiri godine duplirati svake godine.
Zbog velikog značaja rasta mreža baziranih na Internet protokolu, kao primarnog sredstva svih tipova globalnih komunikacija, Cisco® je razvio projekat Visual Networking Index u junu 2007. godine. Na osnovu nedavno ažurirane Cisco® Visual Networking Index prognoze koja je zamišljena kao sredstvo koje bi pomoglo kompaniji i njenim korisnicima za precizan plan rasta, široko prihvatanje videa za zabavu i komunikaciju će usloviti održivo i rapidno povećanje globalnog Internet mrežnog saobraćaja, stvarajući projektovanu ukupnu godišnju stopu rasta od 46 odsto.
Razvojem infrastrukture i penetracijom širokopojasnog Interneta u segmentu malih i srednjih preduzeća, kao i prihvatanjem naprednih vidova video komunikacije (Cisco TelePresence) u velikim preduzećima, prepoznaju se osnovni pokretači rasta IP saobraćaja kod poslovnih korisnika. Najveći godišnji rast se očekuje u SAD, Aziji i Zapadnoj Evropi.
Zapaža se još jedan trend - prenos podataka putem mobilnih uređaja koji će se duplirati svake godine od 2008. do 2012. Prenosni računari i mobilni telefoni potpomognuti pristupom mobilnom širokopojasnom Internetu značajno povećavaju Internet saobraćaj. U nekim delovima sveta mobilni pristup čak postaje zamena za fiksni.
O kompaniji Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com.
Pogledaj i:

internet

,

racunaricisco

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Moć web multimedije

Najpopularniji sajt za deljenje video sadržaja “Youtube” se nalazi na trećem mestu po posećenosti u Srbiji. Ispred nje...

Skajp i Skaj u sporu oko imena

Britanska kompanija “BskajB”, koja se najčešće naziva “Skaj”, pokušava da spreči “Skajp”, telefonsku interne...

Amerika želi "Internet u senci"

Sjedinjene Američke Države (SAD) razvijaju tehnologije za zaobilaženje cenzure Interneta....