Početna » Fun » Web »

Ko sme da kaže "ne" Marku Zakerbergu?

 
Detalji

Otvoreno pismo Kaldvela Zakerbergu možete pročitati na stranici
http://daltoncaldwell.com/dear-mark-zuckerberg

 
 
Dalton Kaldvel je do pre nekoliko dana bio "običan" uspešan mladi IT stručnjak čiji je drugi "startap" zapao za oko mnogima, pa i čelnicima Fejsbuka. Danas je poznat ili kao "najveći ludak u Silicijumskoj dolini" ili kao "heroj interneta".

Za razliku od mnogih drugih, Kaldvel nije želeo da popusti pred gigantom i posle neprijatnih pregovora sa Markom Zakerbergom i njegovim timom rešio je da započne oštru borbu protiv "velikog F".

Kaldvelova kompanija "Mixed Media Labs" je krenula u razvijanje projekta App.net, koji bi trebalo da pomogne ljudima koji prave aplikacije za mobilne uređaje da budu primećeni na Fejsbuku. Dobio je podršku iz Fejsbuka za ovaj projekat, a zatim je, nekoliko meseci kasnije, usledio poziv iz Zakerbergove kompanije i serija prilično jasnih poruka - "mi želimo da razvijemo nešto slično, kupićemo tvoju kompaniju, počni da radiš za nas ili ćemo te uništiti".

Kaldvel nije želeo da, kao mnogi drugi, pristane na tako nešto, ljutito je napustio sastanak i objavio otvoreno pismo Marku Zakerbergu koje je ubrzo postalo hit na internetu.

"Verovatno jesam lud zbog svega ovoga, ali mislim da postoje trenuci u kojima treba da radiš lude stvari. Ono što se desilo meni nije jedinstven slučaj i drugima je poručivano da se ili utope u kompaniju ili prestanu da rade na svojim projektima", rekao je Kaldvel.

Njegov plan je da se sada potpuno odvoji od Fejsbuka i App.net pretvori u svojevrsnu društvenu mrežu za programere. Ideja je da struktura mreže bude slična Tviteru, uz razliku što ne bi bila besplatna, a veći deo prihoda bi delili timovi programera čije aplikacije privlače ljude na mrežu.

Izvor:B92 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Skidanje sa Facebooka

Facebook ne poštuje vaše podatke i muka vam je od toga? Dodajte svoje ime i obavežite se da ćete se skinuti sa Facebooka....

Twitter sve popularniji van SAD-a

Twitter je osnovan u Sjedinjenim Američkim državama (SAD), ali ima više članova van u ostalim delovima sveta....

I Twitter dobija reklame

I Twitter dobija kratke reklamne poruke koje će biti ograničene na 140 karaktera....