Početna » Fun » Web »

Nokia predstavila Smart Networks

 
Nokia predstavila Smart Networks
Web | dodato 02.06.2011.
Detalji

On je ukazao da česte interakcije "pametnih" uređaja sa mrežom mogu dovesti do nezadovoljstva krajnjih korisnika usluga.

 
 

Kompanija Nokia Siemens Networks predstavila je rešenje Smart Networks, koje korisnicima novih smart uređaja omogućava da u potpunosti iskoriste njihove napredne opcije.

Uz duže trajanje baterije, a operatorima veću produktivnost smanjenjem zagušenja mreža.
Povećanje broja "pametnih" (smart) uređaja, koji korisnicima omogućavaju korišćenje raznih aplikacija, uvećava broja korisnika mobilnog Interneta.

"Neprestano proveravanje statusa na socijalnim mrežama, lokacija ili elektronske pošte utiče na opterećenje i kvalitet mreže, pa samim tim i na percepciju krajnjeg korisnika", rekao je direktor kompanije Nokia Siemens Networks u Srbiji Miodrag Radojević.

On je ukazao da česte interakcije "pametnih" uređaja sa mrežom mogu dovesti do nezadovoljstva krajnjih korisnika usluga, koji su suočeni sa kratkim trajanjem baterije i zagušenjem mreže, navodeći primer da gledanje YouTube videa na smartphone modelu koristi isti kapacitet mreže kao i istovremeno slanje 500.000 SMS poruka.

Elementi Smart Networks rešenja uključuju optimalno upravljanje mrežnom signalizacijom i korisničkim saobraćajem zahvaljujući maksimalnom iskorišćenju mrežnih kapaciteta, precizirao je ekspert za tehnologiju u kompaniji Nokia Siemens Networks Josef Lorenz.

Ta kompanija predstavila je i M2M (machine to machine) servise, koji omogućavaju komunikaciju raznovrsnih uređaja putem telekomunikacione infrastrukture, kao i rešenja eMobility, čiji je cilj da omoguće jednostavnije korišćenje punjenja baterije električnih automobila.


(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Samsung Galaxy Tab 10.1 u Telenoru!

Ponuda tableta u Telenoru bogatija je za najnoviji i najtanji Samsung Galaxy Tab 10.1, koji zadovoljava sve potrebe korisnika...

Trikovi za tehniku

Televizor, mobilni telefon, navigacioni sistem, kamkorder, noutbuk, mini-linija…...

Skajp i Skaj u sporu oko imena

Britanska kompanija “BskajB”, koja se najčešće naziva “Skaj”, pokušava da spreči “Skajp”, telefonsku interne...