Početna » Fun » Web »

Obustavljeno deljenje adresa

 
Obustavljeno deljenje adresa
Web | dodato 20.01.2011.
Detalji

Da li zbog tih kritika, ili samoinicijativno, tek u Facebooku su odlučili da povuku dozvolu dok ne izvrše određene promene.

 
 

Facebook je prvo odobrio, a zatim odustao od toga da dozvoli drugim aplikacijama da uz dozvolu samih korisnika, prikupljaju njihove lične podatke.

Da li je reč o pritisku ili samoinicijativnoj odluci?
Facebook je pre samo nekoliko dana, izdao dozvolu za pristupanje adresama i brojevima telefona korisnika, ali ne i podacima o njihovim prijateljima.

Dozvole moraju da, kako su precizirali u Facebooku, budu eksplicitno dodeljene na zahtev korisnika preko prostora za dijalog namenjenog standardnim dozvolama.

Međutim, više članova Facebooka, smatra da ne postoji razlog za to da svi programeri mogu da prikupljaju brojeve mobilnih telefona i adrese veb korisnika.

Kompanija specijalizovana za razvoj bezbednosnih rešenja "Sofos", upozorila je na potencijalnu opasnost od izmene zbog prisustva velikog broja "zlonamernih" programa na Facebooku.

Da li zbog tih kritika, ili samoinicijativno, tek u Facebooku su odlučili da povuku dozvolu dok ne izvrše određene promene koje će pomoći korisnicima da imaju jasan uvid u to koje informacije dele.

"Radimo na tome da, što je moguće brže, ovu mogućnost dozvolimo, ali tako da bude apsolutno bezbedna i jasna našim korisnicima", kažu u Facebooku.Pogledaj i:

facebook

,

fb

,

web

,

internet

,

mreza

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Windows 8 RTM “procurio” na internet

Konačna kopija Windowsa 8 “procurila” je u četvrtak na internet, samo dan nakon što je Microsoft saopštio da je novi ...

KudaCOM iRadio počeo sa radom

Počeo je sa radom novi "KudaCOM" iRadio!!! Muzika za urbanu populaciju 24/7/365 očekuje Vas na adresi: http://kudacom.info/...

iPad 2 tanji i od iPhona

Američki proizvođač kompjutera i softvera "Epl" (Apple) predstavio je novu, unapređenu verziju tablet računara iPad i no...