Početna » Fun » Web »

Obustavljeno deljenje adresa

 
Obustavljeno deljenje adresa
Web | dodato 20.01.2011.
Detalji

Da li zbog tih kritika, ili samoinicijativno, tek u Facebooku su odlučili da povuku dozvolu dok ne izvrše određene promene.

 
 

Facebook je prvo odobrio, a zatim odustao od toga da dozvoli drugim aplikacijama da uz dozvolu samih korisnika, prikupljaju njihove lične podatke.

Da li je reč o pritisku ili samoinicijativnoj odluci?
Facebook je pre samo nekoliko dana, izdao dozvolu za pristupanje adresama i brojevima telefona korisnika, ali ne i podacima o njihovim prijateljima.

Dozvole moraju da, kako su precizirali u Facebooku, budu eksplicitno dodeljene na zahtev korisnika preko prostora za dijalog namenjenog standardnim dozvolama.

Međutim, više članova Facebooka, smatra da ne postoji razlog za to da svi programeri mogu da prikupljaju brojeve mobilnih telefona i adrese veb korisnika.

Kompanija specijalizovana za razvoj bezbednosnih rešenja "Sofos", upozorila je na potencijalnu opasnost od izmene zbog prisustva velikog broja "zlonamernih" programa na Facebooku.

Da li zbog tih kritika, ili samoinicijativno, tek u Facebooku su odlučili da povuku dozvolu dok ne izvrše određene promene koje će pomoći korisnicima da imaju jasan uvid u to koje informacije dele.

"Radimo na tome da, što je moguće brže, ovu mogućnost dozvolimo, ali tako da bude apsolutno bezbedna i jasna našim korisnicima", kažu u Facebooku.Pogledaj i:

facebook

,

fb

,

web

,

internet

,

mreza

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Intel nagrađuje!

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, kompanija Intel organizuje online takmičenje......

Najveći Facebook zavodnik

Britanac tvrdi da je preko Interneta upoznao oko 1.500 žena sa kojima je zatim i spavao....

Internet konekcija za vašu biljku

Glavni naučnik u CERN-u (Evropska organizacija za nuklearna istraživanja) došao je na originalnu ideju da napravi Plant Tw...