Početna » Fun » Web »

Ne damo podatke iz Gmaila

 
Ne damo podatke iz Gmaila
Web | dodato 12.11.2010.
Detalji

Web pretraživač Google je najavio da će onemogućiti Facebooku i drugim kompanijama, pristup podacima njegovih korisnika.

 
 

Web pretraživač Google je najavio da će onemogućiti Facebooku i drugim kompanijama, pristup podacima njegovih korisnika.

U Facebooku još nisu reagovali na ovaj potez kompanije Google.
Google više neće dozvoljavati automatski unos kontakata korisnika njegovih usluga elektronske pošte, ukoliko ne postoji reciprocitet protoka informacija.

U Googlu optužuju pre svega Facebook, da "crpi" podatke korisnika tog pretraživača, a da ne omogućava pristup podacima svojih korisnika.

To je veliki udarac za najveću društvenu mrežu Facebook i njenih 500 miliona pretplatnika, jer zavisi od usluga elektronske pošte kao što je Google usluga Gmail kako bi pomogla novim korisnicima da pronađu kontakte koji se već nalaze na toj društvenoj mreži.

Radi se, kako smatraju analitičari, o borbi za prevlast na Internet tržištu, iako je veb pretraživač predstavio svoju odluku kao meru koja bi trebalo da omogući korisnicima njegovih usluga elektronske pošte da zadrže kontrolu nad ličnim podacima.

U Facebooku još nisu reagovali na ovaj potez kompanije Google. (Tanjug)Pogledaj i:

google

,

gmail

,

facebook

,

internet

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Koliko vredi internet pretrazivanje?

Pretraživanje interneta proizvelo je 2009. u celom svetu novu ekonomsku vrednost od 780 milijardi dolara, otkrio je McKinsey...

U Srbiji na netu (33,2 odsto)

Prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku Srbije za 2008. godinu, u Srbiji najmanje jednom u svaka tri meseca Int...

Google kreirao programski jezik

Američki Google, najveći svetski Internet pretraživač, izmislio je novi programski jezik Golang, koji treba da olakša pr...