Početna » Fun » Web »

Android privlači sve više korisnika

 
Detalji

Pre svega godinu dana, one koji su razmišljali o kupovini Androida okolina je doživljavala kao, u najmanju ruku, čudake. Kako se vremena menjaju...

 
 

Pre svega godinu dana, one koji su razmišljali o kupovini Androida okolina je doživljavala kao, u najmanju ruku, čudake. Kako se vremena menjaju...

Otkako je 2008. godine predstavljen prvi telefon zasnovan na Android platformi, čedo kompanije Google razvijalo se i raslo brže nego što je bilo ko mogao da pretpostavi.

Početni zamah Androidi su dobili agresivnim marketingom koji je pratio lansiranje Motorolinog Droida, a procenat udela na tržištu od tada neprestano raste, piše PC World.

Među korisnicima pametnih telefona sve je više onih koji biraju Andriod (uprkos tvrdnjama koje stižu od konkurencije), a prodaja modela koji rade na ovom operativnom sistemu vrtoglavo raste iz meseca u mesec.

Sveže statistike pokazuju da Android stiže iPhone, a ako se rastući trend prodaje modela zasnovanih na Androidu nastavi, u kompanije Apple uskoro neće znati šta ih je snašlo.

Kompanija ChangeWave sprovela je istraživanje tržišta pametnih telefona, a rezultati su pokazali da od 4.000 ljudi koji planiraju da kupe novog "pametnjakovića" tokom sledećih 90 dana, njih 37 odsto želi Androide. To je rast od čak sedam odsto od jula ove godine, kada je vršeno prethodno istraživanje.

"U odnosu na proteklu godinu, broj kupaca zainteresovanih za telefone na Android platformi porastao je čitavih šest puta", kaže Pol Karton iz kompanije ChangeWave.

Sa druge strane, 38 odsto potencijalnih kupaca pametnih telefona razmišlja o modelu iPhone kompanije Apple. Iako iPhone na prvi pogled "šije" Androide, ako se u obzir uzme istraživanje iz juna, situacija nije baš tako blistava, pošto iPhone od tada beleži pad interesovanja od čak 12 odsto.

Što se ostalih proizvođača smartphonova tiče, RIM drži prilično stabilnu poziciju, a kada je Windows Mobile u pitanju, vreme će pokazati da li će novi Windows Phone 7 imati značajnijeg uticaja na prodaju.Pogledaj i:

android

,

iphone

,

google

,

apple

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Korisnici "Epl"-a žrtve špijunaže?

"Eplovo“ svojevoljno tumačenje pravila o zaštiti podataka postalo je predmet političkih diskusija u Nemačkoj....

Android za početnike

Pitate se šta je Android i čemu li služi? Evo osnovnih informacija......

Detalji i fotografije novog iPhonea 5

Novi iPhone bi trebalo da ima Dual-Core A5 čip, Full HD kameru od osam mega piksela i biće 30 odsto tanji i 18 odsto lakši...