Početna » Fun » Web »

Microsoft Sinergija 2010

 
Microsoft Sinergija 2010
Web | dodato 15.09.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Sava Centar
Vreme održavanja: od 15. - 19. septembra 2010- god.

 
 

Na IT konferenciji Microsoft Sinergija, koja će se održati od 15. do 19. novembra u Sava centru, očekuje se više od 1.500 učesnika, a osnovna tema će biti cloud computing, izjavio je direktor te konferencije Borko Kovačević.

Premijerno će biti predstavljeni Office Communications Server 2010' i beta verzija Internet Explorera 9.
''Ove godine, osnovni deo konferencije, čiji je moto 'Svi smo uključeni' (We're all in), podeljen je u osam tematskih celina koje se, između ostalog, bave predstavljenjem novih Microsoftovih proizvoda namenjenih integraciji i analizi velike količine podataka, razmeni podataka i komunikaciji između uređaja i ljudi, ili monitoringu IT infrastrukture'', naveo je Kovačević na konferenciji za novinare održanoj u petak.

Prema njegovim rečima, premijerno će biti predstavljeni Office Communications Server 2010' i beta verzija Internet Explorera 9.

Tokom pripremnog perioda za Sinergiju, pokrenut je nagradni konkurs za osmišljavanje gedžeta uz pomoć Microsoft tehnologije, koji traje do 18. septembra i takmičenje u hakovanju ''Hak the gejt'' koje traje od 15. do 19. septembra, naveo je Kovačević.

On je dodao da su dodatni sadržaji, između ostalog posvećeni industriji, osiguranju i bankarstvu, a specijalne obuke i treninzi biće namenjeni i građanima koji nisu IT stručnjaci,a žele da se bolje upoznaju sa Microsoftovim proizvodima.

''Prva Sinergija je održana juna 2001. godine i od tada smo, tokom deset godina stvorili IT brend'', istakao je Kovačević i dodao da je ideja da Sinergija zajednica bude aktivna tokom cele godine, a ne samo za vreme trajanja konferencije.

''Ove godine posebna pažnja je posvećena aktiviranju portala o Sinergiji i postavljanju stranica na popularnim društvenim mrežama kakve su Facebook, Twitter i LinkedIn'', ukazao je Kovačević. (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tilva Rоš

U borskom rudniku bakra u toku su radnički protesti zbog privatizacije. Devetnaestogodišnjake Todu i Stefana tranzicija ne ...

Microsoft Kinetic konzola od novembra

Kompanija "Majkrosoft" (Microsoft) je saopštila da će njena konzola Kinetik (Kinetic), koja reaguje na pokret i glas, biti ...

Iz Outlooka direktno na Facebook

Ako koristite Outlook sada možete direktno da se povežete sa Facebookom, saopšteno je iz kompanije "Majkrosoft" (Microsoft...