Početna » Fun » Web »

Skajp i Skaj u sporu oko imena

 
Skajp i Skaj u sporu oko imena
Web | dodato 14.08.2010.
Detalji

“Skajp” je najavio da će se žaliti na odluku OHIM-a, a ukoliko izgubi, mogao bi da bude sprečen da koristi svoje ime i logo.

 
 

Britanska kompanija “BskajB”, koja se najčešće naziva “Skaj”, pokušava da spreči “Skajp”, telefonsku internet kompaniju, da koristi svoje ime, jer su prva tri slova istovetna, prenosi “Telegraf”.

Britanska kompanija je takođe navela da su razlozi njene zabrinutosti našli osnova i nakon istraživanja među korisnicima.
Juče je objavljeno da “BskajB”, koja se bavi satelitskim televizijama i upravlja sa TV “Skaj didžital”, vodi pravnu bitku sa “Skajpom” već više od pet godina.

Pravne mere protiv “Skajpovog” imena postale su poznate javnosti kada je sama kompanija pomenula slučaj u svom IPO dokumentu o ponudi akcija u ponedeljak.

Portparol “Skaja”, u kojem “Njuz korporacija” Ruperta Merdoka ima 39,1 odsto udela, naveo je da kompanija pokušava da spreči “Skajp” da koristi njegov brend u vezi sa prodajom televizijskih ili internet usluga, jer korisnici mogu da pretpostave da je “Skajp” deo “Skaja”.

“Skaj je umešan u dugogodišnji spor sa Skajpom koji se odnosi na nekoliko zaštitnih aplikacija Skajpa, uključujući, ali ne i ograničavajući se, na proizvode i usluge povezane sa televizijom, Ključni predmet spora je što će javnost smatrati da su imena Skaj i Skajp zbunjujuće slična”.

Britanska kompanija je takođe navela da su razlozi njene zabrinutosti našli osnova i nakon istraživanja među korisnicima.

Prošlog meseca slučaj “Skaja” je podržala Kancelarija Evropske unije za harmonizaciju unutrašnjih tržišta (OHIM), koja je zaključila da su “Skajpovo” ime i poznati plavi logo previše slični oznakama “Skaja”.

“Skajp” je najavio da će se žaliti na odluku OHIM-a, a ukoliko izgubi, mogao bi da bude sprečen da koristi svoje ime i logo.Pogledaj i:

internet

,

voip

,

skype

,

sky

,

britanija

,

spor

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ne damo podatke iz Gmaila

Web pretraživač Google je najavio da će onemogućiti Facebooku i drugim kompanijama, pristup podacima njegovih korisnika....

Hakeri napali Twitter

Korisnici popularne mreže za mikroblogove zatekli su pravi haos na svojim profilima....

Mobilni internet i aplikacije

Mobilne aplikacije postaju sve zanimljivije korisnicima mobilnih telefona. Nedavna studija koji je za kompaniju Nokia sprovel...