Početna » Fun » Web »

Objavljeni podaci 100 mil. korisnika FB

 
Detalji

Fajl koji sadrži ove informacije širi se Internetom veoma brzo, a u okviru najvećeg svetskog sajta za razmenu fajlova Pirate Bay, distribuiralo ga je i preuzelo preko 1.000 korisnika.

 
 

Jedan kanadski stručnjak za bezbednost prikupio je i objavio na Internetu lične podatke 100 miliona korisnika sajta Facebook kako bi ukazao na probleme u vezi sa zaštitom privatnosti u okviru te društvene mreže.

Ron Baus je pomoću jednog koda skenirao profile korisnika Facebooka i prikupio podatke koji nisu bili sakriveni u okviru podešavanja privatnosti.
Ron Baus je pomoću jednog koda skenirao profile korisnika Facebooka i prikupio podatke koji nisu bili sakriveni u okviru podešavanja privatnosti. Tako se sada sa Interneta može preuzeti fajl koji sadrži adrese sa profilima, imenima i jedinstvenim identifikacionim brojem korisnika.

Fajl koji sadrži ove informacije širi se Internetom veoma brzo, a u okviru najvećeg svetskog sajta za razmenu fajlova Pirate Bay, distribuiralo ga je i preuzelo preko 1.000 korisnika.

Međutim, iz Facebooka stiže saopštenje da su objavljene informacije već bile javno dostupne.

"Ljudi koji koriste Facebook vlasnici su tih informacija i imaju pravo da dele samo ono što žele, s kim i kada žele", navodi se u saopštenju i dodaje da na ovaj način nije objavljena nijedna privatna informacija.

Ranije ove godine bilo je mnogo pritužbi u vezi sa preterano komplikovanim podešavanjem privatnosti na ovom sajtu, pa je uvedena jednostavnija zaštita podataka.

Tako sada prema automatskom podešavanju privatnosti na sajtu Facebook, pojedine informacije o korisnicima su javno dostupne, a da bi se zaštitile potrebno je naknadno izabrati drugačije podešavanje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije na relaciji Beograd – Zajećar - Niš – Beograd
Obiman i raznovrstan program ovog dvodnevnog izleta omogućio je upoznavanje sa ovim, manje posećivanim delom Srbije....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Fejsbuk: 80 miliona "lažnjaka"

Fejsbuk je objavio procene da iza 8,7 odsto profila na toj društvenoj mreži ne stoje pravi korisnici. Od tog broja 4,8 odst...

Pristup Internetu je osnovno pravo

Od otkrića Interneta prošlo je više od dve decenije (svetska globalna mreža osnovana je 13. marta 1989. godine)....

Kafejsbuk

Kafejsbuk se nalazi u samom centru Beograda. Otvoren je u novembru 2010. godine. Shodno šaljivom nazivu, njegova ciljna grup...