Početna » Fun » Web »

Objavljeni podaci 100 mil. korisnika FB

 
Detalji

Fajl koji sadrži ove informacije širi se Internetom veoma brzo, a u okviru najvećeg svetskog sajta za razmenu fajlova Pirate Bay, distribuiralo ga je i preuzelo preko 1.000 korisnika.

 
 

Jedan kanadski stručnjak za bezbednost prikupio je i objavio na Internetu lične podatke 100 miliona korisnika sajta Facebook kako bi ukazao na probleme u vezi sa zaštitom privatnosti u okviru te društvene mreže.

Ron Baus je pomoću jednog koda skenirao profile korisnika Facebooka i prikupio podatke koji nisu bili sakriveni u okviru podešavanja privatnosti.
Ron Baus je pomoću jednog koda skenirao profile korisnika Facebooka i prikupio podatke koji nisu bili sakriveni u okviru podešavanja privatnosti. Tako se sada sa Interneta može preuzeti fajl koji sadrži adrese sa profilima, imenima i jedinstvenim identifikacionim brojem korisnika.

Fajl koji sadrži ove informacije širi se Internetom veoma brzo, a u okviru najvećeg svetskog sajta za razmenu fajlova Pirate Bay, distribuiralo ga je i preuzelo preko 1.000 korisnika.

Međutim, iz Facebooka stiže saopštenje da su objavljene informacije već bile javno dostupne.

"Ljudi koji koriste Facebook vlasnici su tih informacija i imaju pravo da dele samo ono što žele, s kim i kada žele", navodi se u saopštenju i dodaje da na ovaj način nije objavljena nijedna privatna informacija.

Ranije ove godine bilo je mnogo pritužbi u vezi sa preterano komplikovanim podešavanjem privatnosti na ovom sajtu, pa je uvedena jednostavnija zaštita podataka.

Tako sada prema automatskom podešavanju privatnosti na sajtu Facebook, pojedine informacije o korisnicima su javno dostupne, a da bi se zaštitile potrebno je naknadno izabrati drugačije podešavanje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ponestaje internet adresa

Internet će do 2011. ostati bez mesta za nove veb adrese. Trenutno je slobodno samo 10 odsto adresa po aktuelnom protokolu I...

Sprečite zavisnost od interneta

Roditelje često muči dilema da li se kod njihovih mezimaca stvara zavisnost od računara i koliko slobode da im dozvole u t...

Fin način za odbijanje prijatelja

Za nekoliko dana ćete zahteve za prijateljstvo na Facebooku moći da odbijate mnogo elegantnije nego do sada....