Početna » Fun » Web »

Objavljeni podaci 100 mil. korisnika FB

 
Detalji

Fajl koji sadrži ove informacije širi se Internetom veoma brzo, a u okviru najvećeg svetskog sajta za razmenu fajlova Pirate Bay, distribuiralo ga je i preuzelo preko 1.000 korisnika.

 
 

Jedan kanadski stručnjak za bezbednost prikupio je i objavio na Internetu lične podatke 100 miliona korisnika sajta Facebook kako bi ukazao na probleme u vezi sa zaštitom privatnosti u okviru te društvene mreže.

Ron Baus je pomoću jednog koda skenirao profile korisnika Facebooka i prikupio podatke koji nisu bili sakriveni u okviru podešavanja privatnosti.
Ron Baus je pomoću jednog koda skenirao profile korisnika Facebooka i prikupio podatke koji nisu bili sakriveni u okviru podešavanja privatnosti. Tako se sada sa Interneta može preuzeti fajl koji sadrži adrese sa profilima, imenima i jedinstvenim identifikacionim brojem korisnika.

Fajl koji sadrži ove informacije širi se Internetom veoma brzo, a u okviru najvećeg svetskog sajta za razmenu fajlova Pirate Bay, distribuiralo ga je i preuzelo preko 1.000 korisnika.

Međutim, iz Facebooka stiže saopštenje da su objavljene informacije već bile javno dostupne.

"Ljudi koji koriste Facebook vlasnici su tih informacija i imaju pravo da dele samo ono što žele, s kim i kada žele", navodi se u saopštenju i dodaje da na ovaj način nije objavljena nijedna privatna informacija.

Ranije ove godine bilo je mnogo pritužbi u vezi sa preterano komplikovanim podešavanjem privatnosti na ovom sajtu, pa je uvedena jednostavnija zaštita podataka.

Tako sada prema automatskom podešavanju privatnosti na sajtu Facebook, pojedine informacije o korisnicima su javno dostupne, a da bi se zaštitile potrebno je naknadno izabrati drugačije podešavanje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moskvičem do pakla
Drama “Moskvičem do pakla” građena je na autentičnoj priči o mladiću koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio devojku....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Srb domen odobren za ćirilične sajtove

Oznaka "srb" biće drugi nacionalni domen na Internetu za Srbiju, kojim će biti označene veb-stranice na ćiriličnom pismu...

Internet pretraga nije uvek relevantna

Glavni problem opštih Internet pretraživača, kao što je Google, je taj što korisnici pronalaze željeni rezultat samo u ...

Nova paleta MacBook Pro računara

"Epl" (Apple) je lansirao novu paletu računara MacBook Pro za 2011, a razlika među njima je u ugrađenim čipovima....