Početna » Fun » Web »

Chrome koristi 70 miliona ljudi

 
Chrome koristi 70 miliona ljudi
Web | dodato 21.07.2010.
Detalji

Internet Explorer je u junu obezbedio udeo na tržištu od 60 odsto, Firefoxs od 24 procenata, Safari pet, a Opera tri, dok su svi ostali pretraživači učestvovali sa jedan odsto.

 
 

Prošlog meseca pretraživač Chrome uspeo da ostvari udeo od 7,24 odsto na tržištu, a broj aktivnih korisnika u maju je premašio 70 miliona.

Chrome je u junu već po popularnosti prevazišao Safari kompanije Apple, pozicionirajući se na treće mesto u svetu.
Broj korisnika Internet pretraživača Chrome kompanije Google raste bržim tempom nego kod njegovih konkurenata, ugrožavajući dominantne pozicije Internet Explorera kompanije Microsoft i Mozillinog Firefoxsa, pokazalo je istraživanje kompanije Net Applications.

Chrome je u junu već po popularnosti prevazišao Safari kompanije Apple, pozicionirajući se na treće mesto u svetu. Prošlog meseca uspeo da ostvari udeo od 7,24 odsto na tržištu, a broj aktivnih korisnika u maju je premašio 70 miliona, u poređenju sa 30 miliona u istom mesecu prošle godine.

Značaj tržišta Internet pretraživača je u porastu, zbog toga što sve više softverskih projekata prelazi na veb-platforme, ukazuju eksperti. Zato se na tržištu ponovo rasplamsao[ b]"rat brauzera"[/b].

Internet Explorer je u junu obezbedio udeo na tržištu od 60 odsto, Firefoxs od 24 procenata, Safari pet, a Opera tri, dok su svi ostali pretraživači učestvovali sa jedan odsto.

Poređenja radi, u septembru 2008. godine, posle lansiranja pretraživača Chrome, 74 odsto tržišta je kontrolisao Internet Explorer, 18 procenata Firefoxs, Safari tri, Opera dva i Chrome jedan odsto.

(Tanjug)Pogledaj i:

chrome

,

google

,

ie

,

mozilla

,

browser

,

web

,

apple

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

iPhone dobija Opera navigator

Američka informatička kompanija "Epl" (Apple) uključila je Operu, veb navigator norveške kompanije "Opera softver" (Opera...

Google Books: 130 miliona knjiga

Google Books, usluga pretraživača Google za pristup digitalizovanim književnim delima izbrojala je da u svetu trenutno ima...

Apple patentirao "pametni bicikl"

Kompanija Apple predstavila je patent za futuristički "pametni" bicikl kojim će, između ostalog, moći da se upravlja glas...