Početna » Fun » Web »

Chrome koristi 70 miliona ljudi

 
Chrome koristi 70 miliona ljudi
Web | dodato 21.07.2010.
Detalji

Internet Explorer je u junu obezbedio udeo na tržištu od 60 odsto, Firefoxs od 24 procenata, Safari pet, a Opera tri, dok su svi ostali pretraživači učestvovali sa jedan odsto.

 
 

Prošlog meseca pretraživač Chrome uspeo da ostvari udeo od 7,24 odsto na tržištu, a broj aktivnih korisnika u maju je premašio 70 miliona.

Chrome je u junu već po popularnosti prevazišao Safari kompanije Apple, pozicionirajući se na treće mesto u svetu.
Broj korisnika Internet pretraživača Chrome kompanije Google raste bržim tempom nego kod njegovih konkurenata, ugrožavajući dominantne pozicije Internet Explorera kompanije Microsoft i Mozillinog Firefoxsa, pokazalo je istraživanje kompanije Net Applications.

Chrome je u junu već po popularnosti prevazišao Safari kompanije Apple, pozicionirajući se na treće mesto u svetu. Prošlog meseca uspeo da ostvari udeo od 7,24 odsto na tržištu, a broj aktivnih korisnika u maju je premašio 70 miliona, u poređenju sa 30 miliona u istom mesecu prošle godine.

Značaj tržišta Internet pretraživača je u porastu, zbog toga što sve više softverskih projekata prelazi na veb-platforme, ukazuju eksperti. Zato se na tržištu ponovo rasplamsao[ b]"rat brauzera"[/b].

Internet Explorer je u junu obezbedio udeo na tržištu od 60 odsto, Firefoxs od 24 procenata, Safari pet, a Opera tri, dok su svi ostali pretraživači učestvovali sa jedan odsto.

Poređenja radi, u septembru 2008. godine, posle lansiranja pretraživača Chrome, 74 odsto tržišta je kontrolisao Internet Explorer, 18 procenata Firefoxs, Safari tri, Opera dva i Chrome jedan odsto.

(Tanjug)Pogledaj i:

chrome

,

google

,

ie

,

mozilla

,

browser

,

web

,

apple

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Twitter slavi peti rođendan

Prva poruka na Twitteru, poslata je na današnji dan pre pet godina. Web sajt koji je napravio revoluciju u komunikaciji na I...

Google kreirao programski jezik

Američki Google, najveći svetski Internet pretraživač, izmislio je novi programski jezik Golang, koji treba da olakša pr...

Android će dobiti Flash podršku

Adobe je odlučio da ne razvija Flash za iPhone i iPad uređaje....