Početna » Fun » Web »

Tvorac Facebooka negativac?

 
Tvorac Facebooka negativac?
Web | dodato 19.05.2010.
Detalji

Trideset minuta nakon nastanka Facebook, postaje toliko popularan da izaziva pad kompjuterske mreže Harvarda.

 
 

U filmu "Društvena mreža“, koji će se u bioskopima naći od oktobra, Mark Cukerberg (26) prikazan je kao bezobzirna osoba opsednuta seksom.

Navucen si na Facebook?
U novom holivudskom filmu "Društvena mreža“, koji će se u bioskopima naći od oktobra, tvorac Facebooka Mark Cukerberg (26) prikazan je kao bezobzirna osoba opsednuta seksom, a baš u trenutku kada se nadao da će uspeti da popravi svoj imidž nakon optužbi da je ideju za Facebook zapravo ukrao.

Facebook i 400 miliona njegovih korisnika, tokom protekle nedelje bili su zaokupljeni debatom o promeni mera za zaštitu privatnosti.

Umesto da u petak na Karibima uživa u proslavi svog rođendana, bledunjavi genijalac Cukerberg (26) vikend je proveo na sastancima u Kaliforniji, tražeći način da umiri gnev i brigu korisnika Facebooka.

Oni su ga svojevremeno učinili najmlađim milijarderom na svetu, a sada strepe da promene koje na sajtu treba da budu uvedene zapravo znače da će Cukerberg detalje o njihovom onlajn životu prodati onom ko da najbolju ponudu, piše "Blic".

Čak je i grupa Amerikanaca odlučila da pokrene inicijativu koja će ljudima pomoći da se lakše odluče na odvikavanje od trenutno najpopularnijeg soc-net sajta. Do sada se više od 2.400 osoba upisalo i obznanilo nameru da "se skine" sa Facebooka 31. maja 2010. godine.

Užasnuti tvorac Facebook nedavno je ispričao kolegama da želi da stekne glas 'dobrog momka', ali scenario filma o njemu nije mu pomogao.

Radnja filma, u čije je snimanje uloženo nešto više od 40 miliona evra, počinje 4. februara 2004, kada je tada devetnaestogodišnjeg Cukerberga u studentskom baru na Harvardu ostavila devojka Erika.

On u grozničavom zanosu i pod dejstvom alkohola, piše kompjuterski program koji fotografije aktuelne generacije studenata na Harvardu pretvara u veb-sajt na kom on i njegovi drugari procenjuju studentkinje.

Već trideset minuta nakon nastanka Facebook postaje toliko popularan da izaziva pad kompjuterske mreže Harvarda.

U filmu dalje može da se vidi kako Cukerberg, koga igra Džesi Ajsenberg (26), napušta koledž i seli se u "silikonsku dolinu", gde je zajedno sa Šonom Parkerom (igra ga Džastin Timberlejk), oformio Facebook.

Početni finansijeri su bili blizanci Kameron i Tajler Uinklervos, koji su Cukerbergu poverili zadatak da program proširi. Cukerberg je pristao, ali kada je sajt počeo da stiče popularnost na američkim koledžima, pokušao je da ih isključi iz posla.

To je dovelo do sudskog spora, okončanog time što je sudija u Delaveru 2008. braći Uinklervos dodelio nadoknadu od 65 miliona dolara. (Srna) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

WikiLeaks ponovo dostupan

Više od nedelju dana trajali su DDoS napadi na sajt WikiLeaks, koji je sada ponovo onlajn, prenosi BBC....

Džejms Bond ima dečka?

Glumac Danijel Krejg navodno vara svoju dugogodišnju devojku Satsuki Mičel sa mlađim muškarcem, piše "National Enquirer"...

MINA: Maca je gori od Miloša

"Ovo su suze radosnice, moram da kažem da sam ja bila ovo što sam bila - prava Mina Kostić"....